Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Eriksson: ”Jag vill ta nästa steg nu”

2 maj 2016 17:26

Han tog sig in i truppen under förra säsongen och bjöd dessutom på ett minnesvärt mål på Hovet i sin debut. Nu siktar Örebrosonen Emil Eriksson på att ta nästa steg i karriären och etablera sig på allvar. Under måndagens upptaktsträff tog vi oss ett litet snack med 20-åringen som bland annat berättade om viljan att hela tiden bli en bättre hockeyspelare.


Många av oss minns nog Emils debut på Hovet lördagen den nionde januari. Med sin första puckkontakt och i sitt första byte blev Emils debut en riktig Askungesaga. Snart ett halvår senare är nu Emil redo att ta nästa steg i karriären.

– Förra säsongen var egentligen över alla förväntningar och det var verkligen en otroligt rolig säsong för min egen del. Nu har jag dock njutit färdigt och vill ta nästa steg i karriären. Min målsättning är att kunna etablera mig på den här nivån och bidra ännu mer till att göra Örebro Hockey till ett så slagkraftigt lag som möjligt.

Samtidigt som Emil är fast besluten att utvecklas mer för varje dag som går vet han vikten av hårt arbete och att ständigt vara ödmjuk inför nya utmaningar.

– För min del kommer försäsongen bli väldigt viktig, det är någonstans där som grunden läggs inför kommande säsong. Jag behöver utveckla en hel del saker för att ta mitt spel till nästa nivå.

Vad är det rent konkret som du känner att du behöver utveckla i ditt spel?

– Det finns många saker men först och främst är det styrka som gäller. Jag behöver bli starkare och lägga på mig en hel del muskelmassa för att på så sätt kunna täcka pucken på ett bättre sätt. Konditionen är också en del jag vill förbättra ytterligare, att orka där ute på isen är A och O. Med ett bra flås är chansen betydligt större att ta bra beslut i pressade situationer och i slutskedet av matchen.

Från och med i dag (2 maj) startar Örebro Hockeys försäsongsträning. En del av spelarna kommer att de närmsta månaderna träna mer individuellt samtidigt som Emil och några andra ur truppen kommer vara kvar i Örebro under hela sommaren och köra så svetten lackar.

– Jag är ju härifrån så jag kommer vara kvar hela sommaren och bara försöka bli så stark som möjligt. För min egen del passar det rätt bra att vara kvar och ha nära till de fantastiska faciliteterna som erbjuds. Jag vet att några av de utländska spelarna åker hem men förhoppningsvis kommer en del av nyförvärven vara på plats så man kan bekanta sig mer med dessa.

För nyförvärv har det sannerligen blivit. En hel uppsjö av spelare har anslutit till klubben under de senaste veckorna.

– Det är jättekul att se alla nya ansikten här i dag. Jag har mest hunnit säga hej till några av dem men det ska verkligen bli kul att träffa och lära känna alla under säsongen. Gustav Franzén känner jag lite sedan tidigare i och med att vi båda är födda 96 och därför också har spelat en del matcher emot varandra under ungdomsåren. Jag är övertygad om att alla de nya killarna kommer bidra till att Örebro Hockey kommer gå en ljus framtid till mötes.