Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

JW: ”Årets trupp känns väldigt spännande”

3 maj 2016 15:11

Under gårdagen kunde ni läsa om Emil Erikssons tankar inför kommande säsong. Den här gången har turen kommit till den något äldre fanbäraren Johan Wiklander. En tokladdad JW gav oss sin syn på klubbens nyförvärv, försäsongsträning och vad han vill pyssla med efter hockeykarriären.


Säsongen 2016/17 gör Johan Wiklander sin sjunde säsong i Örebro Hockey. Efter att Löwdahl lagt skridskorna på hyllan är det nu upp till JW och Weinstock att föra fanan vidare.

– Det är klart att det märktes på upptaktsträffen att Löwdahl inte var med, han har ju varit här varje år sedan jag kom till klubben. Anders Eriksson är också en person som varit i klubben förhållandevis länge och som jag också hade en relation till. Som hockeyspelare vet man dock vad som gäller. Vissa avsked är jobbigare än andra men spelare kommer och går i den här branschen. Nu gäller det för mig och några andra av killarna som varit i klubben ett tag att gå ut och visa de nya spelarna vad som gäller.

Med 15 år på elitnivå är JW van med upptaktsträffar. Trots att JW har varit med förut tycker jag mig kunna se lite extra sug i blicken när han pratar om Örebro Hockeys trupp anno 2016/17.

– Det ska verkligen bli superkul och jag är otroligt laddad för att köra igång igen. Det är klart att det var riktigt jobbigt att avsluta förra säsongen på det sätt som vi gjorde, men nu har vi slickat såren och fått lite distans till uttåget mot HV71. Jag tycker vi har en otroligt spännande trupp i år med en bra blandning av rutin och unga hungriga spelare.

Men innan säsongen startar i mitten av september vet JW vad som stundar de närmsta månaderna.

– Du tänker på försäsongen va? Det är klart att det finns roligare saker som hockeyspelare men när kommit upp i min ålder vet man vikten av att träna hårt inför säsongen. För att kunna vara med och konkurrera med yngre förmågor måste jag sköta träningen exemplariskt. Det är bara att stänga av hjärnan och köra ända in i kaklet. Det brukar vara rätt skönt att tända grillen en lördagskväll efter en hård träningsvecka.

På frågan om vem som är Örebro Hockeys starkaste spelare svarar JW:

– Det var en svår fråga. Pratar vi om ren råstyrka så är det nog Hellström. Kalle Olsson är svårslagen när det kommer till kondition och Bobbo är nog den som är allra mest komplett när det kommer till att kombinera flera olika element.

Att JW är en person med många järn i elden som likt en cirkusartist balanserar flertalet bollar i luften har nog inte undgått någon med insyn i Örebro Hockey.

– Jag läser marknadsekonomi på Narcia vid sidan av hockeyn och håller på med mitt examensarbete för tillfället. Ibland är det skönt att göra något annat och koppla bort hockeyn några timmar. Jag vet väl egentligen inte exakt vad jag ska göra när karriären är över men att ha en utbildning känns vettigt. Vi får helt enkelt se vad som händer när den här resan tar slut.

Slutligen vad vet du om klubbens nytillskott?

– Jag vet vilka samtliga är. Jocke Andersson är väl den jag har bäst koll på i och med att han lirat i Detroit. Tom är en klasspelare som spelat i såväl bra klubblag som i Tre Kronor. Det ska bli kul att se Gustav och Heinrich också. Heinrich tror jag kan överraska många den här säsongen, det verkar vara en back som har spetsegenskaper i det offensiva spelet. Brage känner jag sedan tiden i Oskarshamn. Han har gjort enorma framsteg de senaste säsongerna och kan säkert vara med och utmana Julius på allvar. Siim är väl den jag har minst koll på men allt jag har hört verkar väldigt lovande.