Löwdahl: "Vi har något bra på gång"
Publicerad: 2019-01-04
Inför match
Örebro Hockeys assisterande tränare Henrik Löwdahl snackar upp lördagens bortamatch mot Malmö.

Nyårsfirandet är över och under morgondagen väntar årets första match då Örebro Hockey tar sig an Malmö på bortaplan. Laget reser under fredagen till Malmö, för att på bästa sätt förbereda sig inför morgondagens match.

– Vi genomförde en isträning på förmiddagen, käkade lunch och sedan hoppade vi på bussen ner till Malmö. Skönt att komma på plats dagen innan, för att förbereda sig på bästa sätt, säger Örebro Hockeys assisterande tränare Henrik Löwdahl.

Laget återsamlades i Behrn Arena under onsdagen, efter ett kortare nyårsfirande. Henrik Löwdahl är nöjd med hur det har sett ut på träningarna.

– Tycker att vi har haft ett par bra träningar. Vi har varit mycket folk på träningarna så jag tycker att vi har kunnat hålla en bra intensitet och tävlingsnivå. Vi är väl förbereda inför morgondagens match.

I årets första match väntar Malmö på bortaplan för Örebro Hockey, en spännande utmaning för laget menar Löwdahl.

– Jag tycker att Malmö är ett av de tuffaste lagen att möta, så det blir en härlig utmaning för oss. Malmö är ett lag som är otroligt strukturerade och tajta i egen zon. För oss handlar det om att vara bereda att jobba stenhårt i 60 minuter och vara otroligt diciplinerade. Jag tycker att vi har något bra på gång och vi har en bra chans att komma hem med 3 poäng.

Eero Kilpeläinen har ådragit sig och skada och kommer vara otillgänglig under en längre tid. I övrigt har tränarteamet alla spelare att tillgå till morgondagens match.

– Eero är borta så han är inte tillgänglig. Viktor Lodin och Lukas Pilö stannar hemma och spelar med J20 i helgen. Alla andra är med ner till Malmö, så vi får se hur vi ställer upp laget imorgon, avslutar Henrik Löwdahl.

Hur tränarteamet väljer att formera laget till morgondagens match får vi veta ca. två timmar innan nedsläpp imorgon.

Malmö-Örebro lördag kl 15.15.
Se matchen på Cmore.
Se Malmö-Örebro på O´learys i Örebro. Klicka här för att boka bord.
Följ matchen via Örebro Hockeys Twitter.

Nästa hemmamatch.
Örebro Hockey-Luleå.
Lördag 12 januari kl 15.15.
Klicka här för att säkra din plats.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson