Två poäng i Timrå
Publicerad: 2021-10-28
Efter match
Örebro Hockey besegrade Timrå med 4-3 efter förlängning i veckans första match.

Örebro stod för en riktigt svag första period i Timrå. Det var hemmalaget för hela slanten och efter tjugo spelade minuter visade resultattavlan 2-0. Ett resultat som Örebro kan tacka Jhonas Enroth för. Jhonas kom upp stort i målet och såg ensam till att hålla nere siffrorna. I den andra perioden jämnades spelet ut en aning men det var fortsatt fördel för hemmalaget och Örebro fick inte alls spelet att stämma. Men när knappa minuter återstod av perioden kunde Jani Lajunen påpassligt peta in reduceringen till 2-1 och Örebro var helt plötsligt med i matchen.

I den tredje perioden skulle Rodrigo Abols kliva fram och visa klass. Efter en retur visade Abols styrka när han vann kampen framför Timråmålet och satte kvitteringen till 2-2. Halva den tredje perioden spelad och gästerna jagade nu seger. Och ledningsmålet skulle komma tätt inpå kvitteringen. Oliver Eklind hittade fram till Rodrigo Abols som kunde ge Örebro ledningen för första gången i matchen. Olivers passning fram till målet var hans tredje assistpoäng i matchen. Örebro såg länge ut att lyckas hålla undan men med dryga minuten kvar att spela plockade Timrå ut målvakten och spelade med sen utespelare. Då skulle också kvitteringen komma. Joseph Laleggia laddade från blå och en chanslös Jhonas Enroth fick släppa 3-3 förbi sig. Likaläge efter sextio spelade minuter och matchen gick till förlängning. I spel tre mot tre stod Joel Mustonen för en stark individuell prestation. På egen hand kunde han runda timråförsvaret och skjuta bonuspoängen till Örebro.

Timrå–Örebro 3–4 e förl (2–0, 0–1, 1–2, 0–1)
Första perioden: 1–0 (08.45) Robin Alvarez (Joey Laleggia, Tim Erixon). 2–0 (16.35) Viktor Lodin (Robin Alvarez, Christopher Liljewall).

Andra perioden: 2–1 (19.16) Jani Lajunen (Oliver Eklind, Gustav Backström).

Tredje perioden: 2–2 (09.52) Rodrigo Abols (Olvier Eklind, Petr Zamorsky). 2–3 (11.42) Rodrigo Abols (Oliver Eklind). 3–3 (18.40) Joey LaLeggia (Ty Rattie, Robin Hanzl).

Förlängning: 3–4 (02.45) Joel Mustonen (Gustav Backström, Rodrigo Abols).

Skott: 42–24 (23–11, 6–2, 13–11, 2–2).

Utvisningar: TIK 2x2. ÖHK 4x2.