Tung kväll på hemmaplan
Publicerad: 2021-12-11
Örebro Hockey föll under lördagskvällen mot Linköping hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 1-3.

Örebro kom inte alls upp i nivå i sista matchen innan juluppehållet. Istället var det gästerna från Linköping som kom ut klart starkast. När Linköping fick med sig matchens första utvisning skulle också första målet komma. I spel fem mot fyra kunde Henrik Törnqvist dundra in ledningsmålet. Rättvis ledning för Linköping efter tjugo spelade minuter.

I den andra perioden spelade Örebro bättre och drygt halvvägs in i perioden skulle också kvitteringen komma. Christopher Mastomäki kastade pucken mot mål och på returen kunde Linus Öberg peta in 1-1. Efter målet tryckte Örebro på för ledningsmålet och Robin Kovács var nära när han prickade ribban från nära håll. Emil Larsson hade också ett fint läge från slottet men pucken gick över. Bättre period från Örebro och likaläge inför den tredje perioden.

Örebro hade tidigt i den tredje perioden chansen att koppla greppet om matchen. Spel fem mot fyra i två minuter men skapade inte mer än några halvchanser. Lördagskvällen skulle inte gå hemmalagets väg. Med drygt sju minuter kvar att spela kunde Linköping Benjamin Maxwell styra pucken förbi Jhonas Enroth i Örebromålet och 1-2 var ett faktum. Örebro satsade sedan allt framåt för att få in kvitteringen. Örebro hade några farligheter när man spelade med sex man i slutminuterna men Linköping kunde hålla undan. Slutresultatet skrevs till 1-3 efter Markus Ljunghs mål i tom kasse.

Inte det resultat som Örebro ville ta med sig in i juluppehållet. Nu väntar speluppehåll i SHL och Örebro spelar nästa match den 26 december då laget tar sig an Luleå på bortaplan.

Örebro–Linköping 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Första perioden: 0–1 (16.37) Henrik Törnqvist (Jonas Junland, Markus Ljungh).

Andra perioden: 1–1 (09.38) Linus Öberg (Christopher Mastomäki, Nick Ebert).

Tredje perioden: 1–2 (12.32) Ben Maxwell (Jonas Junland, Jesper Pettersson). 1–3 (19.59) Markus Ljungh (Henrik Törnqvist, Broc Little), mål i tom målbur.

Skott: 30–26 (5–9, 15–7, 10–7).

Utvisningar: ÖHK 2x2. LHC 3x2.

Publik: 5373.