Örebro Hockey föll mot Malmö i tajt match
Publicerad: 2018-12-08
Örebro Hockey fick under lördagskvällen se sig besegrade av Malmö med 1-3.

Det blev en jämn och tajt match mellan Örebro Hockey och Malmö under lördagskvällen. Båda lagen hade massvis med chanser i powerplay, men inget av lagen lyckades få utdelning i spelformen. Örebro skapade några riktigt fina målchanser men pucken ville inte in bakom Malmös Oscar Alsenfelt.

Istället var det Malmö som skulle få utdelning i slutet av den andra perioden. Med lite drygt 30 sekunder kvar kastade en Malmöback ett skott mot mål som studsade via sargen och friställde Max Görtz, som kunde sätta ledningsmålet till gästerna. Tidigt i den tredje perioden kom också 0-2 till gästerna. Fredrik Storm stod för en fin individuell prestation, vilket gav gästerna en tvåmålsledning.

Örebro kämpade sig dock tillbaka in i matchen och 7 minuter in i tredje fälldes Aaron Palushaj när han kom fri. Domaren tvekade inte att döma straff och Örebro Hockeys poängkung tog själv hand om straffen. Aaron var säkerheten själv och kunde retsamt enkelt sätta reduceringen till 1-2. Örebro pressade på för en kvittering men ikväll ville inte pucken in och med 9 sekunder kvar kunde Malmö göra 1-3 i tom kasse.

Nu väntar ett längre landslagsuppehåll och Örebro Hockey spelar nästa match onsdagen den 19 december då Färjestad väntar på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas fredagen den 21 december då Örebro Hockey tar emot Skellefteå hemma i Behrn Arena.