Seger mot Växjö efter straffar
Publicerad: 2018-09-29
Nyhet
Örebro Hockey tog under lördagskvällen sin tredje raka seger på bortaplan. Detta efter att Växjö besegrades med 3-2 efter straffar.

Örebro Hockey vet fortfarande inte hur det känns att förlora på bortaplan. Under lördagskvällen besegrades Växjö med 3-2 efter straffar och laget tog därmed sin tredje raka seger på bortaplan.

Den första perioden var en jämn period, men det var Örebro som fick första målet. Med drygt 5 minuter kvar av perioden bombade Kristian Näkyvä in ledningsmålet och Örebro kunde gå till pausvila med ledning.

I den andra perioden tog Växjö över och kunde rättvist kvittera efter drygt 4 minuters spel. I powerplay kunde också Växjö ta ledningen och ställningen inför den tredje perioden var 2-1 till hemmalaget.

I den tredje perioden lyfte sig Örebro och skapade några farliga målchanser. Med mindre än 4 minuter kvar kom också kvitteringsmålet. Efter missförstånd i Växjöförsvaret var Marcus Weinstock påpassligt framme och serverade Tylor Spink till öppet mål. 2-2-målet innebar att matchen gick till förlängning och spel 3 mot 3.

I förlängningen var Växjö ytterst nära att avgöra i slutsekunden men Örebro hade hundradelarna på sin sida och matchen fick således avgöras på straffar.

I straffläggningen visade Örebro klass. Aaron Palushaj och Marcus Weinstock var iskalla och satte sina straffar. Samtidigt spikade Stefan Stéen igen och Örebro kunde därmed lämna Växjö med 2 härliga poäng i bagaget.

Nästa hemmamatch spelas lördagen den 6 oktober när Malmö kommer på besök kl 15.15. Klicka här för att köpa din biljett till matchen.