Huda: ”Fortfarande mycket att spela om”
Publicerad: 2017-03-02
Förhands
Fyra omgångar kvar och tio poäng upp till Karlskrona på tiondeplatsen. Åtta poäng ner till Rögle närmast på kval.

Julius Hudacek har trots det svåra läget uppåt inte gett upp slutspelshoppet och menar att det ”omöjliga” fortfarande kan bli möjligt. Vi tog under torsdagskvällen ett snack med publikfavoriten för att höra mer om hur tankarna går inför veckoslutets back to back-möte mot serieledarna Växjö Lakers. Först Växjö borta på fredagen, innan returen spelas i Behrn Arena under lördagen (den sista hemmamatchen i SHL:s grundserie).

Efter sex raka förluster tog Örebro Hockey under gårdagskvällen en mycket efterlängtad seger när man slog tabellåttan Malmö Redhawks med 2-1 och precis som vanligt spelade målvaktsfantomen Julius Hudacek en av huvudrollerna.

– Fantastiskt skönt att äntligen få vinna en match efter alla förluster på slutet. Det var längesedan vi spelade så bra som vi gjorde i går. Nu gäller det bara att försöka bygga vidare på detta i de sista matcherna.

Onsdagens seger innebar dessutom att Örebro tog ett jättekliv mot nytt kontrakt. Med fyra omgångar kvar av grundserien har Örebro tio poäng upp till Karlskrona (KHK har en match mer spelad) på tiondeplats och åtta poäng ned till Rögle, närmast under kvalstrecket. Då har Rögle en match mer spelad än Örebro.

Trots att Örebro för närvarande befinner sig i vad de flesta nog skulle betrakta som ett ingenmansland menar Julius att det fortfarande finns mycket kvar att spela för.

– Det är fortfarande väldigt mycket som står på spel. Ser vi till att vinna resterande matcher så har vi fortfarande en liten chans att nå slutspel. Vi behöver dessutom ta några poäng till för att vara säkra på att få spela i SHL nästa säsong. Det gäller för vår del att gå in och göra jobbet i varje byte och tro på att det fortfarande går.

För Julius Hudacek blev onsdagskvällen också en möjlighet att efter fem veckors väntan återigen få riva av ännu ett nummer av Hudashow.

– Jag fullkomligt älskar att stå där inför vår fantastiska publik efter matcherna. Det har inte gått så bra för oss på slutet så jag njöt lite extra i går måste jag erkänna.

Någon Hudashow lär det dock inte bli i morgon (läs fredag) men förhoppningsvis på lördag. För Örebro väntar nu ett back to back-möte mot tuffast möjliga motstånd, serieledarna Växjö Lakers. Örebro inleder dubbelmötet på bortais i Vida Arena under fredagskvällen innan man vänder hemåt och spelar del två i Behrn Arena på lördagskvällen. För Örebro handlar dubbelmötet om att försöka vända något av en negativ trend, då smålänningarna hittills under säsongen vunnit båda av lagens möten.

– Även om vi inte lyckats slå Växjö i år så är det alltid lite roligare att möta topplagen i serien. Vi vill självklart vinna alla matcher i serien men det är alltid lite extra tändvätska att möta Skellefteå, Frölunda och Växjö. Får vår del blir det väldigt viktigt att göra första målet i morgon och på lördag. När vi leder så brukar vi kunna få utdelning får vårt omställningsspel på ett helt annat sätt.

Filip Berglund