Örebro Hockey är stolta över att presentera Team Tegelbruket
Publicerad: 2018-12-14
Nyhet
Under två år har Örebro Hockey och Tegelbruket haft ett nära samarbete. Vi är nu väldigt glada att kunna presentera Team Tegelbruket.

Under två år har vi haft ett nära samarbete med Tegelbruket där vi låter barn och ungdomar från andra länder komma till Behn Arena, uppleva SHL-hockey och träffa spelare och ledare från A-laget. I år trappar vi upp samarbetet och inleder ett projekt där en grupp ungdomar ska lära sig åka skridskor och hitta kärleken till isen. Vår förhoppning är att det på sikt ska leda till en större integration på isen, men även vid sidan av. Detta samarbete genomförs och möjliggörs tack vare vår samarbetspartner Stena Recycling.

Team Tegelbruket kommer vid flera tillfällen under säsongen genomföra träningar i Behrn Arena. Tillsammans med Stena Recycling erbjuder vi ungdomar hockeyutrustning, samtidigt som spelare och ledare från Örebro Hockeys A-lag är på plats och instruerar vid isträningarna.

– Vi vill bredda sporten och nå ut till barn och ungdomar som kanske inte är så medvetna om ishockey idag. Vi vill få dem att upptäcka en ny idrott och hitta passionen till isen. På sikt kanske vi kan inspirera någon att studera sport mangement på universitetet och börja jobba här eller varför inte sätta sina barn i ett ishockeylag eller konståkning i framtiden. Det finns mycket roligt som händer i en ishall och det bygger en bra självkänsla att lära sig något nytt och göra framsteg. Vi vill vara med och bidra även utanför våra SHL-matcher och i det här forumet har vi möjligheten att bjuda på vår expertis när det kommer till skidskoåkning och träning. Självklart vill vi jobba med lagsammanhållning och vikten av att vara en bra ledare och lagkamrat. Vi är väldigt glada över att Stena Recykling är med i projektet och tillsammans med Tegelbruket så ger vi ungdomarna en ny arena att utvecklas i, vilket är kul och inspirerande även för oss på Örebro Hockey, säger Örebro Hockeys Marknadschef Emilie Wiklander.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson