Stark seger mot serieledarna
Publicerad: 2021-02-25
Örebro Hockey tog tre viktiga poäng när Rögle besegrades med 5-2 hemma i Behrn Arena.

Veckans andra match spelades under torsdagen då serieledande Rögle gästade Behrn Arena. Örebro Hockey stod för en stark laginsats i en match som hade det mesta. Det var grinigt, tufft och bra spel från båda lagen och det märktes att vi nu närmar oss slutspelet. Det var gästerna från Ängelholm som startade matchen bäst men Örebro växte in i matchen och visade framförallt prov på effektivitet. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 5-2 och Örebro kunde inkassera andra raka segern. Segern innebär att Örebro nu befäster sin femte plats i tabellen. Rodrigo Abols blev tvåmålsskytt under kvällen och Örebros övriga mål gjordes av Robin Kovács, Rasmus Rissanen och Ludvig Rensfeldt. Jhonas Enroth vaktade målet och stod återigen för en stark insats när han räddade 32 av 34 skott.

Örebro–Rögle 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)
Första perioden: 0–1 (3.17) Daniel Zaar (Niklas Hansson, Samuel Jonsson), 1–1 (5.30) Robin Kovacs (Nick Ebert, Kristian Näkyvä) i spel fem mot fyra, 2–1 (19.46) Rasmus Rissanen (Ludvig Rensfeldt, Robin Kovacs).

Andra perioden: 3–1 (03.02) Rodrigo Abols (Borna Rendulic). 4–1 (09.01) Rodrigo Abols (Kristian Näkyvä, Borna Rendulic). 4–2 (18.08) Simon Ryfors (Adam Tambellini, Moritz Seider), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 5–2 (9.37) Ludvig Rensfeldt (Joonas Rask, Oliver Eklind).

Skott: 27–34 (8–13, 10–16, 9–5).

Utvisningar: ÖHK 5x2. RBK 3x2, 1x5, 1x20.

Klicka här för mer statistik från matchen.