Christopher Mastomäki ansluter till Örebro Hockey
Publicerad: 2017-04-21
Nyhet
Christopher Mastomäki, 20 år, är klar för Örebro Hockey. Den lovande forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Efter värvningarna av backen Jonathan Andersson och forwarden Sakari Manninen kan Örebro Hockey och Sportchef Niklas Johansson nu berätta att Christopher Mastomäki ansluter till truppen.

– Christopher har bra storlek och en bra attityd. Han jobbar stenhård i varje byte och vi vet vad vi får av honom varje dag, berättar Sportchef Niklas Johansson.

Christopher själv sätter ord på flytten till Närke:

– Det ska bli fantastiskt roligt att få representera Örebro Hockey. Jag valde Örebro för att de presenterade ett koncept som kändes helt rätt och som jag tror på både för min egen utveckling och även lagets.
– Det har alltid varit ett väldigt bra tryck i hallen när jag har spelat där. Längtar tills jag får höra "Det är vi som är Örebro" första gången, säger Christopher.

Mastomäki kommer senast från två SHL-säsonger med Luleå Hockey där han har fått tagit en liten mer defensiv roll.

– I Luleå hade han en roll i fjärdekedjan med hårt jobb och mycket döda utvisningar, vi hoppas kunna utveckla honom även i det övriga spelet. Trots sin unga ålder har han redan hunnit med två SHL-säsonger med semifinalspel som bäst, berättar Niklas Johansson.

Hur fortsätter bygget av laget framöver?
– Vi har fem spelare signade och i dag kan vi släppa Christopher. Vi sitter inte och håller på något i onödan utan jag lovar att berätta mer så snart jag kan, avslutar Niklas Johansson.

Kontraktet med Christopher Mastomäki är skrivet på två säsonger.

Producent & Redaktör Tony Jörtsö