Örebro bröt Skellefteås segersvit
Publicerad: 2021-02-16
Örebro Hockey tog tre viktiga poäng när Skellefteå besegrades med 3-2 hemma i Behrn Arena.

Första matchen efter landslagsuppehållet och Örebro fick en tuff start i matchen mot Skellefteå. Redan efter 16 sekunder kunde gästerna ta ledningen genom Jesper Frödén. Men den tuffa inledningen skulle inte stoppa hemmalaget under tisdagskvällen. Örebro växte ju längre matchen gick och kunde inkassera tre viktiga poäng efter en stark insats. Slutresultatet skrevs till 3-2 och Örebros mål gjordes av Joonas Rask, Daniel Muzito Bagenda och Stefan Warg. Jhonas Enroth vaktade Örebromålet och stod för en fin insats när han stoppade 17 av 19 skott.

Örebro–Skellefteå 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)
Första perioden: 0–1 (00.16) Jesper Frödén (Oscar Möller).

Andra perioden: 1–1 (04.37) Joonas Rask (Robert Leino, Robin Salo), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (01.11) Daniel Muzito-Bagenda (Borna Rendulic, Robin Salo). 3–1 (09.18) Stefan Warg (Robert Leino, Robin Salo). 3–2 (17.35) Pär Lindholm (Niclas Burström, Joakim Lindström).

Skott: 28–18 (5–2, 14–7, 9–9).

Utvisningar: ÖHK 3x2. SAIK 3x2.

Klicka här för mer statistik från matchen.

Nästa match spelas på lördag då Leksand gästar Behrn Arena kl 18:00.