Kvitterat i semifinalserien
Publicerad: 2021-04-23
Efter match
Örebro Hockey besegrade Växjö med 1-0 och kvitterade semifinalserien till 1-1.

Semifinal två spelades i Vida Arena under fredagskvällen, mindre än 20 timmar sedan match ett i semifinalserien var färdigspelad. Det märktes på spelet att det har varit tätt matchande för spelkvalitén var inte den högsta. De två första perioderna bjöd inte på någon skönhockey från något av lagen och när chanser väl skapades visade isens bägge målvakter upp fint spel.

I den tredje perioden fick Örebro en riktig drömstart. Rodrigo Abols sköt och på returen kunde Linus Öberg trycka in pucken. 1-0 till Örebro och efter det höjdes tempot i matchen. Efter ledningsmålet skapade Örebro både en och två högklassiga chanser till att utöka ledningen. Erik Källgren i Växjömålet kom då upp stort med några riktigt fina räddningar. Likaså gjorde Jhonas Enroth när hemmalaget jagade kvittering. Under fredagskvällen hade Örebromålvakten bestämt sig och Enroth släppte inte några puckar förbi sig. Örebro krigade till sig en 1-0-seger och kvitterar nu semifinalserien till 1-1. Match tre spelas i Örebro på söndag kl 14:00.

Växjö–Örebro 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)