Finländsk forward till Örebro Hockey
Publicerad: 2017-04-06
NYHET
Här är Örebro Hockeys första värvning på forwardssidan. 25-årige Sakari Manninen, 40 poäng i finska ligan förra säsongen, ansluter.

Klicka här för att säkra ditt säsongskort för 17/18!

Nyligen skrev Örebro Hockey ett tvåårskontrakt med AIK:s spelskicklige poängback Jonathan Andersson, 23 år. Nu kan vi gå ut med nästa spelare som är klar för Örebro Hockeys lagbygge, 17/18.e.

Till klubben ansluter finländske forwarden Sakari Manninen, med över 70 poäng totalt för HPK de två senaste säsongerna.

Manninen blev finsk mästare 14/15 med Kärpet och har även blivit finsk mästare som junior. 11/12 utsågs han i juniorserien som "Gentleman of the year" och belönades med prestigefyllda Jere Lehtinen Award.

Niklas Johansson är sportchef i Örebro Hockey och säger så här om värvningen:
– Sakari är en otroligt intressant spelare som har blivit bättre och bättre för varje år som har gått. Han ser isen väldigt bra och är en skicklig passningsläggare. Han besitter dessutom ett kvalitativt direktskott och vi hoppas att han kan fortsätta sin utveckling hos oss och på sikt ta en fast plats i finländska landslaget, då hans ålder endast är 25 år, säger Niklas Johansson.

Hur fortsätter lagbygget nu för dig som sportchef?
– Vi kommer fortsättningsvis släppa spelare i den takt som de spelat klart sina säsonger och i den takt de blir kontrakterade.

Kontraktet med Sakari Manninen är skrivet på två år. Han har nyligen spelat klart slutspelet i finska ligan och kommer att ansluta till Örebro Hockeys fysträning efter en ledighetsperiod.

Klicka här för att se mer stats av Sakari Manninen!

Läs också: Örebro Hockey värvar back från AIK

Kommunikationschef Johan Arvidsson