• Huvudsponsorer

Stefan Bengtzén blir ny GM i Örebro Hockey

21 oktober 2019 10:00
Nyhet

Idag står det klart att Stefan Bengtzén blir ny General Manager i Örebro Hockey.


Örebro Hockeys VD, Mikael Johansson, om det nya tillskottet:

– Vi är mycket nöjda med att vi lyckats rekrytera Stefan Bengtzén som ny General Manager för Örebro Hockey. Stefans roll som GM i Örebro Hockey innebär att han kommer ha det övergripande ansvaret för den sportsliga organisationen och arbeta utifrån visionen att ”Örebro Hockey skall vara Sveriges bästa hockeyklubb både vad gäller sportslig kvalitet och total upplevelse”. Stefan har alla de egenskaper och den erfarenhet som krävs för att axla detta ansvar. Genom rekryteringen av Stefan förstärker vi den sportsliga organisationen avseende A-laget och utvecklingsverksamheten.

Stefan Bengtzén är född och uppvuxen i Karlskoga och mellan 1997 och 2012 var han sportchef i Bofors/BIK Karlskoga. Som sportchef i klubben förde han då en klubb med små medel till stora sportsliga framgångar. Efter åren i Karlskoga blev det ett år som sportchef i Karlskrona innan Stefan tog steget till SHL och Brynäs IF. Stefan verkade som sportchef i Brynäs från säsongen 2014/15 till och med säsongen 2018/19. Stefan kommer senast från rollen som ligachef HockeyAllsvenskan.

– Det känns otroligt spännande och inspirerande att få den här chansen i en klubb som är på väg framåt. Örebro Hockey är en tilltalande förening som är på frammarsch och som vill ta nästa steg. Det händer mycket spännande saker i föreningen och då tänker jag inte bara på A-laget utan även på junior och utvecklingssidan. Jag vill vara med och bidra till helheten, där Örebro Hockey ska vara en stabil SHL-förening som år efter år är med och slåss på en hög nivå, säger Stefan Bengtzén.

Stefan börjar sin anställning i Örebro Hockey den 18 november och kontraktet gäller till och med säsongen 2021/22.