SM-Brons för Örebro Hockey J20 efter straffdrama
Publicerad: 2018-04-03
Junior
Örebro Hockey J20 besegrade under gårdagen Luleå och kunde därmed säkra bronsmedaljen i JSM.

Efter en tung förlust mot Växjö i semifinalen var det ett revanschsuget Örebro som under måndagen tog sig an Luleå i bronsmatchen. Matchen skulle bli en riktig rysare, som präglades av massor med utvisningar. Luleå startade matchen bäst och kunde också ta ledningen redan efter 2:47. Örebro åt sig sakta men säkert in i matchen och i den andra perioden kunde man kvittera matchen. Backen Alfred Barklund pangade in kvitteringen till 1-1 i powerplay.

I den tredje perioden kunde Örebro ta ledningen genom Anton Johansson. Johansson satte 2-1 efter 4:52 av den tredje perioden, framspelad av Alfred Barklund och Lukas Pilö. Örebro såg länge ut att lyckas hålla undan men med mindre än 4 minuter kvar av matchen lyckades Luleå kvittera till 2-2. Matchen gick därmed till förlängning. Båda lagen hade sina chanser att övgöra matchen förlängningen, men efter 10 minuters förlängning hade vi fortsatt 2-2 på tavlan.

Detta innebar att straffar skulle krävas för att få fram en bronsmedaljör. I straffläggningen klev Örebros målvakt Isak Mantler fram och spikade igen målet. Samtidigt var Anton Johansson och Glenn Gustafsson iskalla och satte varsin straff. Seger med 3-2 och J20 kunde resa hem till Örebro med en bronsmedalj runt halsen.