• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Örebro Hockey värvar NHL-meriterad forward

7 februari 2017 11:00
NYHET

Örebro Hockey värvar den NHL-meriterade forwarden Lucas Lessio, 24 år. Kanadensaren hämtas in från KHL och Medvescak Zagreb och går på is med laget kl 15.30. Träningen i Behrn Arena är öppen för allmänheten.


Nästa hemmamatch:Klicka här för att säkra din plats till Örebro vs Skellefteå i Behrn Arena den 14/2!

Nu är det klart att Örebro Hockey spetsar laget med den 96 kilo tunge och 185 centimeter långe snabbskrinnande vänsterforwarden, som 2011 gick i den andra rundan för Arizona i NHL. Den pågående säsongen har Lucas Lessio spelat med förre Örebro-ionen Gordie Dwyers Zagreb i KHL, där han noterats för 20 poäng på 38 matcher.

I sina tidigare klubbar har Lessio varit en stark målgörare och noterade bland annat 29 mål och 54 poäng på 69 matcher med Portland i AHL.

Han har även försökt att slå sig in i NHL så sent som 2015/16 med tolv matcher i Montreal Canadiens. Men också spelat närmare 30 NHL-matcher med Phoenix/Arizona. Han spelade med Los Angeles Kings under försäsongen.

Niklas Johansson är sportchef i Örebro Hockey och säger så här om Lucas Lessio: – Lucas är 24 år gammal och fortfarande en kille som har stora ambitioner att nå NHL. Han ser vistelsen i Örebro som en stor chans att komma tillbaka till NHL.

Hur skulle du vilja beskriva Lucas Lessio som spelare? – Han är stark på pucken och driver gärna på mål. Han har ett bra skott och är en forward som gärna trycker sig in på insidan. Har en stor arbetskapacitet och de senaste matcherna i KHL har han snittat 27 minuters istid.

– Vi har självklart en förhoppning om att både vi och han ska trivas tillsammans. Kontraktet gäller till att börja med säsongen ut. Lucas mål är som sagt att nå NHL igen, men vår önskan är att vi ska trivas tillsammans och ha ett fortsatt samarbete även nästa säsong.

Lucas Lessio ansluter till Örebro Hockey redan under tisdagen och kommer att träna med Örebro Hockey direkt på eftermiddagen. Den gemensamma isträningen är i dag senarelagd till klockan 15.30 – och givetvis öppen för allmänheten.

Han kommer sedan träna resterande del av veckan med klubben. I avtalet kommer Lucas att spela sina två sista matcher med Zagreb den 14:e och 15:e februari. Sedan är han spelklar för Örebro Hockey så fort Migrationsverket lämnat klartecken.

KLICKA HÄR för att se highlights med Örebros nye forward!