• Huvudsponsorer

VD:n har ordet - Tack för säsongen!

20 mars 2020 12:45
Nyhet

Örebro Hockeys VD Mikael Johansson summerar och tackar för säsongen.


Efter att slutspelet ställdes in, vilket naturligtvis var helt korrekt och det enda beslutet att fatta, så tror jag att vi alla kände en stor tomhet. I en värld som blir allt mer globaliserad och digitaliserad, så har vi nu blivit abrupt påminda om att vi också blivit allt mer sårbara genom den Corona pandemi som påverkar oss alla och som vi just nu inte riktigt vet var den slutar. Därför har det värmt i hjärtat extra mycket över det engagemang och stöd som vi har mottagit.

Vi kommer tyvärr aldrig få reda på hur långt våra lag, med A-laget i spetsen, tagit sig i slutspelen säsongen 19/20. Det jag tycker att vi ska ta med oss från säsongen 19/20 är att vi visat Hockeysverige och oss själva att Örebro Hockey är ett lag och förening att räkna med i framtiden. Både A-laget och våra juniorlag har toppat sina respektive serier under säsongen och vi har dessutom visat att vi i våra bästa stunder presterat på absolut högsta nivå i Sverige. Detta har medfört att vi förbättrat vår marknadsposition ordentligt den senaste tiden. Örebro Hockey är attraktiva när det kommer till vilket lag som de mest lovande spelarna i Sverige skall välja för att få en fortsatt positiv utveckling på både senior- och juniornivå.

Några ljuspunkter som jag kommer att ta med mig från säsongen är när vi blev serieledare efter bortavinsten mot Skellefteå för första gången. När vi vände 0-2 till 3-2 hemma mot Luleå och Behrn Arena fullständigt kokade. Till sist tar jag med mig hyllningarna och det stöd som alla har visat Kristian Näkyvä i sin kamp mot cancern. Det ger mig rysningar och en påminnelse om vad som är viktigt i livet.

Det stöd och engagemang som vi har från Örebroarna är helt otroligt och den stämning som ni är med och skapar i Behrn Arena är unik. Utan ert stöd och engagemang skulle det inte vara möjligt att bedriva den verksamhet som vi gör idag. Under säsongen har vi haft en beläggningsgrad i Behrn Arena på 97 %, bäst i SHL. Med risk för att vara lite subjektiv, men enligt mig har vi den absolut bästa stämningen i hela Sverige. Detta är något alla i Örebro och runt Örebro Hockey ska känna sig stolta för och delaktiga i. Jag vill även ta tillfället att lyfta fram supporterföreningen 14-3 Örebro. Tack för det fina arbetet ni gör med att match efter match bygga och driva upp stämningen i arenan.

När en säsong tar slut lite tidigare än planerat så påbörjas ändå direkt planeringen inför nästa säsong. Vi funderar, analyserar och diskuterar vad vi kan ta med oss från denna säsong för att vi under säsongen 20/21 skall ta ytterligare ett steg mot vår vision; Örebro Hockey skall vara Sveriges bästa hockeyklubb både vad gäller sportslig kvalitet och total upplevelse. Jag känner att det blåser positiva vindar i klubben och jag är övertygad om att vi har något bra på gång. Tillsammans med er ska vi fortsätta utvecklas och ta steg framåt.

I en tuff tid är det viktigt att vi hjälper varandra och då kan det vara viktigt att ha något att se fram emot. När vi tillsammans tagit oss igenom denna tuffa tid kan vi blicka framåt mot hemmapremiären den 19:e september.

Till sist vill jag lyfta på hatten till alla som varit med och bidragit till kampanjen ”Fyll Behrn Arena”. Under fredagen står det klart att vi har sålt drygt 2900 biljetter. Det värmer enormt och det är fantastiskt att se det engagemang och stöd som vi har. Nu fyller vi Behrn Arena en sista gång den här säsongen. Klicka här för att köpa din biljett.

Återigen ett stort tack för just ditt stöd och engagemang under säsongen. Tillsammans har vi något riktigt bra på gång och glöm inte att Vi gör detta Tillsammans!

Var rädda om varandra och sprid lite extra kärlek och omtanke!