• Huvudsponsorer

Derek Ryan Bäste Forward i SHL

27 april 2015 22:34

Det blev ett fint pris till Guldhjälmen-vinnaren Derek Ryan under kvällens direktsända "SHL Awards 2015". Derek fick priset som "Årets Forward". Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 12 huvudtränare och lagkaptener samt av 24 utvalda ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia.


Den 28 årige forwarden från Spokane i USA kom till Örebro och SHL inför säsongen. Han hade då noterats för 100 poäng i den Österrikiska ligan och var lite av en chansning från Örebro Hockeys sida. Många var förväntansfulla på vad den snabbe forwarden hade att komma med.

Det blev succé för Derek i debutsäsongen av SHL, han noterades för 60 poäng i ligan och tilldelades Guldhjälmen för sina insatser på isen. Under, den i C More direktsända, SHL Awards prisades Derek som "Årets Forward" i SHL. Derek är hemma på semester i Spokane och kunde inte närvara under sändningen men det gjorde klubbens General Manager Pontus Gustafsson.

– Det är en magisk kväll med alla utnämningar som våra spelare fått för sina prestationer under säsongen, jag känner stor stolthet och glädje för killarna att de har lyckats få de här priserna. Derek hade inte provat på spel på den här nivån men han har gjort det helt fantastiskt. En väldigt lyckad satsning som betytt, och kommer betyda, mycket för vårat lag, kommenterar Gustafsson.

Vad är det som utmärker Derek Ryan?

– Hans näsa för att göra poäng och hans sätt att driva sin kedja, han gör spelare runt sig bra och är en oerhört smart spelare. Han är helt klart värd priset, säger Gustafsson.

Den senaste tiden har det florerat ett rykte kring Derek att han kanske inte spelar i Örebro Hockey nästa säsong. Vad är kommentarerna kring det?

– Med Derek är det så att han hade en klausul i sitt kontrakt vilket gjorde det möjligt för en klubb att lösa ut honom mot en förutbestämd summa pengar. Under förutsättningarna att vi hade pengarna hos oss innan den 15 april, vilket vi inte haft så den klausulen är borta. Sen är det så att det fortfarande är intressenter på bra hockeyspelare såklart men då är det en förhandlingsfråga. Då finns inga förutbestämda summor utan då är det vi som klubb som sätter prislappen på det. För KHL-klubbar så gäller 1 maj som gräns, efter 1 maj så släpper SHL-klubbarna inga spelare till KHL, NHL har lite andra regler men allt är satt i ett regelverk som vi håller oss till. Just nu för vi ingen aktiv förhandling med någon så som det ser ut nu så ser jag fram mot att se Derek i vår tröja nästa säsong, avslutar Pontus Gustafsson.

STORT GRATTIS DEREK!