Julius Hudacek blev Årets Målvakt & MVP
Publicerad: 2015-04-27

Det blev en dubbel för vår målvakt Julius Hudacek under SHL Awards. Den slovakiske målvakten kammade hem priset som "Årets Målvakt" och "Mest Värdefulla Spelare". Julius har gjort en enorm säsong i Örebro Hockey och han fokuserar just nu på VM men passade på att åka till Stockholm och prisutdelningen över ett dygn.

- Det är skönt att vara tillbaka, bara för en dag men ändå väldigt roligt för jag älskar Sverige, säger Hudacek.

Senaste veckorna har du spelat med det Slovakiska landslaget, hur har det varit?

- Som sagt de senaste veckorna har jag spelat med landslaget. Vi har blandat resultatet men det har varit ett bra träningsläger inför VM. Vi kommer få några bra NHL-spelare till i truppen så jag tror det kan gå bra för oss i turneringen, svarar Hudacek.

Du är tillbaka i Sverige för SHL Awards, du vann "Årets Målvakt" och "Mest Värdefulla Spelare", hur känns det?

- Det känns underbart, jag trodde inte alls att jag skulle vinna "MVP" innan säsongen. Jag kan inte lyckas som spelare om inte laget lyckas med spelet. Men det gjorde vi, vi hade en rolig säsong och vi spelade bra och vann mycket matcher. Behrn Arena var helt magisk med sin fantastiska publik, det hjälpte oss mycket, kommenterar Hudacek. 

Hur känns det att bli "Årets Målvakt"?

- Jag vet inte vem som röstade på mig men tack så mycket. Jag gjorde mitt bästa under hela säsongen och det här är russinet i kakan. Jag tackar alla kring mig i laget, materialare och alla andra i klubben. Jag hoppas verkligen att nästa säsong blir likadan, svarar Hudacek.

Hur kommer det att du och Örebro Hockey lyckas denna säsong?

- Kenta och Pontus har gjort det till en bra mix av spelare i laget med äldre spelare ihop med erfarna och yngre spelare. Vi har haft en bra känsla i laget som vi vårdat och det har gjort att vi lyckats, noterar Hudacek.

Men vilket pris är störst då, "Årets Målvakt" eller "Mest Värdefulla Spelare"?

- haha, båda priserna är lika stora. Jag kan inte bli "MVP" om jag inte är "Årets Målvakt" så båda är lika stora, skrattar Hudacek.

Vad säger du om VM?

- Det kommer bli tufft men vi kommer få ett bra lag. Vårt mål är kvartsfinal och därifrån kan vi gå vidare i turneringen, det ska bli kul, avslutar Julius Hudacek.

GRATTIS JULIUS TILL PRISERNA!

Press och Informationschef Filip Nyängen