Niklas inför veckans första match
Publicerad: 2021-12-07
Nyhet
Niklas Eriksson ger oss senaste nytt inför veckans första match.

Efter en stark insats och seger i Ängelholm under lördagen är nu Örebro Hockey redo för en ny vecka. Ny match i Skåne väntar då laget tar sig an Malmö i veckans första match under onsdagen. Redan idag reste laget ner till Malmö för att förbereda sig inför veckans första batalj. Niklas Eriksson säger så här om inledningen av veckan:

– Vi tycker att vi har haft två bra träningar. Det är bra energi i gruppen och det märks att killarna har ett stort självförtroende, det vill vi dra nytta av. Vi gjorde en jättebra insats mot Rögle i lördags, men nu är det historia. Vår utmaning blir att kunna återupprepa den insatsen och vara mentalt förbereda när vi tar oss an Malmö.

Örebros bortaspel har blivit bättre den senaste tiden och laget har nu tagit poäng i sex raka bortamatcher.

– Jag tycker att vi närmar oss det spelet vi har på hemmaplan. Vi anpassar oss inte lika mycket till motståndet utan fokuserar på vårt spel. Mycket handlar om den mentala inställningen och där har vi blivit bättre.

På onsdag spelas veckans första match. Malmö står för motståndet och laget från Skåne är ett av få lag som har besegrat Örebro hemma i Behrn Arena under säsongen.

– Ny tuff utmaning för oss. Vi vet vad som väntar och för oss kommer det handla om att vara noggranna i spelet med puck, spela till våra styrkor och flytta pucken snabbt. Sedan ska vi ha en hög tävlingsnivå och matcha Malmö i det fysiska spelet.

På backsidan har Örebro sedan tidigare Rasmus Rissanen på skadelistan. När laget under tisdagen reste till Malmö fanns inte Nick Ebert med på bussen.

– Nick är sjuk och åker inte med oss till Malmö idag. Skulle han bli bättre kan det bli aktuellt att han åker ner under onsdagen, men vi får se. Elias Pettersson, född 2004, är med nu och det blir en härlig möjlighet för våra unga killar att spela mer minuter. Annars är alla som spelade senast mot Rögle tillgängliga.

Cirka sex timmar i buss till Malmö. Niklas Eriksson passar på att finslipa på lagets schema efter nyår, samtidigt som det bjuds på musik i hörlurarna.

– Just nu går min topplista för det här året för fullt, det är en skön blandning så jag har det fint här i bussen, avslutar Niklas Eriksson.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson