Örebro tappade 3-0 ledning till förlust efter förlänging
Publicerad: 2018-12-19
Örebro Hockey fick endast med sig 1 poäng från Karlstad efter att ha tappat en 3-0 ledning till förlust efter förlängning.

Örebro Hockey reste under onsdagskvällen till Karlstad för att ta sig an Färjestad på bortaplan. Det var Örebro som startade matchen bäst och laget blev bättre och bättre ju längre perioden gick. Örebro var påkopplade, krigade och bjöd stundtals på riktigt hockeygodis. När perioden summerades hade Örebro rättvisst ledningen med 3-0 efter mål av Anton Hedman, Jere Sallinen och Shane Harper.

I den andra perioden kontrollerade Örebro matchen och Färjestad kom aldrig till några riktigt farliga lägen. Efter två spelade perioder var det ingenting som tydde att Färjestad skulle lyckas vända på matchen.

Men i den tredje perioden drog Örebro på sig ett par onödiga utvisningar och Färjestad kunde växa in i matchen. Utdelningen kom också för hemmalaget. Två snabba reduceringar från hemmalaget och helt plötsligt var det match igen. Med drygt 2 minuter kvar av den tredje perioden kom också kvitteringen. Michael Lindqvist dundrade in kvitteringen i powerplay och matchen gick till förlängning.

I förlängingen böljade spelet fram och tillbaka och båda lagen skapade några farliga lägen. Men det var Färjestad som skulle fullborda sin vändning och med drygt 1 minut kvar av förlängingen kunde Michael Lindqvist avgöra.

En otroligt tung förlust för Örebro som tappar en 3-0 ledning. Laget har dock snabb chans till revasch redan på fredag då Örebro tar emot Skellefteå hemma i Behrn Arena.
Klicka här för att säkra din plats till fredagens match mot Skellefteå.