Örebro föll med uddamålet mot Luleå
Publicerad: 2021-11-20
Efter match
Örebro Hockey fick under lördagen se sig besegrade av Luleå hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 2-3.

Örebro kom till lördagens match med åtta raka hemmasegrar i ryggen. Lördag och slutsålt i Behrn Arena. Det var ett inspirerat hemmalag som kom ut och tog tag i matchen direkt. Den starka inledningen skulle också ge betalt. Efter dryga tre minuter av den första perioden hittade Robin Kovács upp till Kristian Näkyvä på blålinjen. Backen gjorde inga misstag och kunde prickskjuta in 1-0 till Örebro. Den fina inledning höll i sig perioden ut och Örebro hade lägen att utöka ledningen till både 2-0 och 3-0. Men Joel Lassinantti fick bara se en puck gå förbi sig och resultattavlan visade 1-0 efter tjugo spelade minuter.

I den andra perioden var det ombytta roller. Gästerna kom ut klart bättre och visade prov på effektivitet. Örebrobekantingen Jonathan Andersson kunde efter knappa minuten sätta kvitteringen till 1-1. Det var mycket Luleå i den andra akten och gästerna skulle också ta ledningen. Julius Honka kunde elegant pricka in 1-2 och gästerna hade nu vänt matchen.

I den tredje perioden kom Örebro ut lika starka som i den första perioden och det skulle ge utdelning direkt. Klockan visade 53 sekunder när Christopher Masomäki, efter ett flygande anfall, kunde trycka in 2-2 från nära håll. Just kedjan med Christopher Mastomäki, Robin Kovács och Linus Öberg var hemmalaget bästa kedja för kvällen. Efter sju minuter fick Örebro fick en gyllene chans att återta ledningen när Jonathan Andersson visades ut i två minuter. Men Örebros spel med en man mer hackar och istället för Örebroledning kunde Luleås Linus Omark ge gästerna ledningen, precis när Örebro blivit fulltaliga. Ett mål som Jhonas Enroth i Örebromålet nog ville ha tillbaka. Hemmalaget satsade allt framåt för att få in kvitteringen i slutminuterna, men Luleå spelade uppoffrande och kunde hålla undan. Slutresultatet skrevs till 2-3 och Örebros hemmafacit stannade vid åtta raka segrar.

Örebro–Luleå 2–3 (1–0, 0–2, 1–1)
Första perioden: 1–0 (3.39) Kristian Näkyvä (Robin Kovacs, Christopher Mastomäki).

Andra perioden: 1–1 (00.56) Jonathan Andersson (Juhani Tyrväinen). 1–2 (09.11) Julius Honka (Pontus Andreasson).

Tredje perioden: 2–2 (00.53) Christopher Mastomäki (Robin Kovacs, Linus Öberg). 2–3 (09.44) Linus Omark (Erik Gustafsson), spel fyra mot fem.

Skott: 26–21 (13–4, 6–13, 7–4).

Utvisningar: ÖHK 1x2. LHF 3x2.

Publik: 5500 (slutsålt).