Vi spelar Spengler Cup 2022
Publicerad: 2022-05-17
Nyhet
Örebro Hockey spelar Spengler Cup i slutet av december 2022.

Spengler Cup är en internationell ishockeyturnering som spelas i Davos i Schweiz kring jul-nyår varje år. Spengler Cup är den näst äldsta internationella ishockeyturneringen för klubblag i världen, efter Stanley Cup. Örebro Hockey har nu som enda svensk klubb fått inbjudan till årets upplaga av Spengler Cup.

– Först och främst är det här är en unik möjlighet för oss. Det är väldigt smickrande att bli inbjudna till och få vara med i den här klassiska turneringen. Vi tycker att det ska bli otroligt roligt att åka ner till Davos i mellandagarna. Vi kommer att ställas mot internationellt motstånd vilket blir en nyttig erfarenhet, samtidigt som vi får åka iväg och bygga vår grupp ännu starkare under några dagar, säger Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.

I och med deltagandet i Spengler Cup kommer inte Örebro Hockey spela några matcher i SHL under mellandagarna.

– När vi fick inbjudan till Spengler Cup kände vi direkt att det var en spännande utmaning som vi ville tacka ja till. Vi är tacksamma att SHL har visat stor förståelse och varit flexibla med spelschemat för vår del, säger Mikael Johansson.

Spengler Cup 2022 kommer att spelas i Davos 26 december till 31 december. Deltagande lag är Team Kanada, HC Sparta Prag, HC Ambri-Piotta, Örebro Hockey, HIFK Hockey och HC Davos. I gruppspelet kommer Örebro Hockey att ställas mot HC Ambri-Piotta samt HIFK Hockey. Därefter kommer slutspelsmatcher att spelas och finalen i Spengler Cup spelas lördag den 31 december kl 12:10.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson