Marcus Weinstock ny Talangutvecklare & Huvudtränare för U16
Publicerad: 2020-06-01
Nyhet
Örebro Hockey är glada och stolta över att kunna presentera Marcus Weinstock som ny Talangutvecklare samt Huvudtränare för U16.

Marcus Weinstock har som spelare representerat Örebro Hockey under tio raka säsonger. Marcus var starkt bidragande i avancemanget från HockeyAllsvenskan till SHL. Med 563 spelade matcher och 309 poäng i Örebrotröjan har Marcus haft en stor betydelse för klubben och blivit en favorit bland publiken i Behrn Arena.

Nu står det klart att Marcus väljer att avsluta sina långa och framgångsrika spelarkarriär. Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna presentera Marcus som ny Talangutvecklare samt huvudtränare för Örebro Hockey U16. Marcus kommer utöver huvudansvaret för U16 även finnas med på Hockeyhögstadiet på Gumaelius samt Hockeygymnasiet.

– Vi är otroligt glada att Marcus blir kvar i Örebro Hockey. Med sitt klubbhjärta och långa erfarenhet som spelare kommer han bli en viktig kugge i juniorverksamheten. Det ska bli spännande att följa Marcus resa som tränare och tillsammans med Henrik Löwdahl och Kalle Olsson har vi en bra stomme som kommer fortsätta utveckla juniorverksamheten framåt, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

– Det känns otoligt glädjande att få chansen att fortsätta arbeta i klubben i mitt hjärta. I och med detta är min spelarkarriären över och jag ser nu framemot en ny karriär som tränare. Jag hoppas och tror att jag kommer ha mycket att bidra med och det ska bli väldigt kul att jobba tillsammans med våra yngsta spelare, säger Marcus Weinstock.

Kontraktet med Marcus Weinstock gäller till och med säsongen 2021/22.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson