• Huvudsponsorer

Backström: ”Dags att vända det här”

29 december 2017 19:00
Inför match

Årets sista match väntar Örebro Hockey när man under lördagen beger sig till Gävle för att där ta sig an tabelltian Brynäs IF.


Trots en fin insats och spelövertag under matchens första halvtimme lyckades Örebro Hockey inte förvalta de chanser man skapade under gårdagen. Gästerna från Göteborg kunde istället, mycket tack vare en stark tredje period, dra det längsta strået och ta hem segern med uddamålet. Förlusten innebar också att det snart två år gamla Frölunda-spöket lever vidare, åtminstone till den 24 februari då lagen ånyo möts i Behrn Arena.

– Svårt att hitta en förklaring till varför vi haft så svårt mot just Frölunda. Ibland är det helt enkelt tillfälligheter som ligger bakom liknande förlustsviter och i går tycker jag att vi hade alla chanser att vinna. Vi gör det riktigt bra i den första perioden och får långa anfall i deras zon. I den andra perioden höjer de sig ett snäpp, men jag tycker att vi även då lyckas sätta dem under en hel del press och skapar ett flertal farliga målchanser. I tredje perioden är vi helt enkelt för dåliga och slarvar alldeles för mycket. Vi tar några dumma utvisningar och bjuder dessutom Frölunda på chans efter chans.

Gårdagens match var annars ganska talande för Örebro Hockey året 2017, där höga berg varvats med djupa dalar.

– Det har varit mycket upp och ner i år. Vi började säsongen på ett riktigt bra sätt för att sedan dippa i form och förlora en hel del matcher. Efter det vann vi några enstaka matcher men på slutet har det varit alldeles för dåligt. Vi måste se till att hitta tillbaka till det spel vi hade i början av säsongen och ta poäng. Det gäller att hitta ett sätt att stänga matcher och förmodligen behöver vi se till att spela lite enklare i de matcher som står och väger.

För Gustav Backström har dock året 2017 varit tudelat. För även om laget gått tungt är det först i år 22-åringen på allvar lyckats etablera sig i A-truppen. Den Guldsmedshyttefostrade backen har den här säsongen funnits på isen i samtliga av Örebros 29 matcher och därtill gjort sina två första mål i SHL.

– Det är alltid svårt att glädjas när det inte går bra för laget. Det viktigaste är alltid att vi som lag vinner och inte hur det går på ett individuellt plan. Jag tycker dock att jag lyckats ta nästa steg i utvecklingen och att jag är på väg i rätt riktning. Sedan finns det självklart väldigt många bitar som fortfarande kan bli betydligt bättre.

Men innan vi helt kan sätta punkt för 2017 återstår alltså en minst sagt viktig match. Vid seger mot Brynäs i morgon knappar Örebro in på tionde tillika sista slutspelsplats.

– Alla poäng är viktiga nu. Nu är det verkligen dags att vända på det här. Vi tar med oss det vi gjorde bra mot Frölunda men ska försöka spela enklare och inte ge bort matchen som vi gjorde i sista perioden.