Historisk 4:e plats för Örebro Län i TV-Pucken
Publicerad: 2018-11-05
Nyhet
Örebro Län stod för en fin insats i 2018 års upplaga av klassiska TV-Pucken.

Örebro Län stod för en imponerade insats i årets upplaga av TV-Pucken. Laget slutade på en 4:e plats, den bästa placeringen för Örebro Län någonsin i turneringen.

Örebro Län gick obesegrade genom gruppspelet efter att man besegrat Ångermanland, Värmland och Småland. Segern i gruppen innebar att laget kvalificerat sig för kvartsfinal där Stockholm Syd stod för motstådet. I kvartsinfinalen stod laget för en riktigt bra insats och Örebro Län kunde besegrade Stockholm Syd med 2-0.

I semifinalen ställdes Örebro Län mot Västerbotten och det var också Västerbotten som fick den bästa starten och gick snabbt upp i en 2-0-ledning. Örebro kämpade sig dock tillbaka i matchen och kunde reducera till 2-1. Men trots flera farliga målchanser och stor press i slutet av matchen kom aldrig laget närmare.

Förlusten i semifinalen innebar att det blev spel om tredje pris mot Stockholm Nord. I matchen om tredje priset var Stockholm Nord numret för stort och stockholmarna kunde säkra bronset via seger med 6-0. Förluset innebar att Örebro Län slutade på en 4:e plats i turneringen och vi vill passa att rikta ett stort grattis till alla inblandade för en fin insats i turneringen.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson