Örebro Hockey lånar ut Tim Wallace
Publicerad: 2014-12-10

I dag blev det klart att Örebro Hockey lånar ut Tim Wallace till Brynäs IF resten av säsongen.

Tim Wallace kom till Örebro Hockey inför förra säsongen då Örebro gjorde comeback i SHL efter 34 år. Tim spelade alla 55 matcher i serien och svarade för 32 poäng. I år har Tim inte kommit upp i samma standard och har på 27 matcher svarat för åtta poäng.

– Det är såklart mycket tråkigt när ett kontrakt bryts innan avtalstidens utgång, och måste ses som ett misslyckande för båda parter. Tim var tänkt som en ledande spelare och har tyvärr inte varit det denna säsong. När en spelare som är tänkt att vara ledande inte är det så är det inte bra varken för klubben eller spelaren. Vi har noga övervägt alternativen och när Brynäs ville låna honom tror vi att det är det bästa för båda parter, säger Pontus Gustafsson, General Manager för Örebro Hockey.

Nu när Tim Wallace lämnar, kommer det in någon ny då?

– Vi letar kontinuerligt efter spelare som skulle kunna passa hos oss, i och med utlåningen så öppnas det naturligtvis för att ta in en ny spelare men inget finns att berätta i dagsläget, fortsätter Gustafsson.

Tim lämnar Örebro och ansluter direkt till Brynäs men kommer inte spela matchen på lördag i Gävle.

– Jag vill såklart tacka Tim för allt han gjort i Örebro Hockey och önskar honom stort lycka till i alla matcher utom två, avslutar Pontus Gustafsson.

Press och Informationschef Filip Nyängen