Örebros mäktiga upphämtning gav poäng i premiären
Publicerad: 2017-09-16
Trots underläge 3-0 gav Örebro aldrig upp utan hämtade i kapp och tog till slut en poäng i premiären borta mot Luleå i Coop Norrbotten Arena.

Det var hemmalaget Luleå som började kvällens premiärtillställning bäst och redan efter 3.20 öppnade målkontot för den här säsongen. Det var hemmalagets Patrick Cehlin som påpassligt tog tillvara på ett misstag i offensiv zon innan han frispelade Niklas Olausson som i sin tur var iskall och väntade ut Kilpeläinen för att sedan lägga in pucken i det öppna målet.

Örebro spelade visserligen upp sig efter Olaussons tidiga ledningsmål och var nära att kvittera omgående men Joakim Anderssons tunga handledsskott letade sig strax över Joel Lassinanttis ribba. Med knappt halva inledningsakten spelad fick istället Joakim Andersson åka och sätta sig två minuter för en tripping och med bara sekunder kvar av spelet i numerärt överläge kunde Anton Hedman enkelt raka in 2-0 till hemmapublikens stora förtjusning.

Comebackande Joakim Andersson sammanfattade den första perioden.

– Vi gör en del bra saker här i första men måste skärpa till oss i egen zon och få bättre kontroll på pucken. Skitkul att få vara med på isen igen, bara synd att jag inte kunde sätta dit pucken när jag fick chansen.

Den andra perioden hann knappt börja innan Libor Hudacek fick åka och sätta sig två minuter för en fasthållning. Hemmalaget satte ordentlig press i det numerära överläget och avfyrade en handfull skott mot Örebromålet men Kilpeläinen var följsam och höll Örebro kvar i matchen med en rad kvalificerade parader. Örebro fick kort efter att man blivit fulltaliga chansen i powerplay men lyckades inte reducera trots en rad fina målchanser. Allra närmast att hitta rätt var Tyson Spink som dessvärre inte alls fick träff på pucken när han var helt fri framför Lassinantti i hemmamålet.

Bara minuter senare var det Alexander Hellströms tur att komma nära. Efter fint förarbete av tvillingarna Spink tog Hellström i för kung och fosterland men när pucken väl letade sig förbi Lassinantti i hemmakassen var istället stolpen i vägen. Det var istället hemmalaget Luleå som återigen skulle hitta rätt när Johan Harju med knappt sju minuter kvar av mittperioden iskallt hittade nätmaskorna bakom Kilpeläinen i Örebromålet.

I det här läget kändes matchen i stort sett avgjord men med knappt två minuter kvar av mittakten sköt Libor Hudacek Örebro in i matchen med en jätteprojektil. Ett smått otroligt mål från målkungen som blev fint assisterad av radarpartnern Marcus Weinstock som från Gretzkyposition bakom kassen bjöd på en flippmacka av världsklass. Som om inte detta var nog skulle Örebro reducera ytterligare en gång innan period två var till ända. Den här gången var det Daniel Viksten som fint framspelad av Tyson Spink hittade luckan bakom en förtvivlad Joel Lassinantti i hemmakassen.

Marcus Weinstock efter två spelade perioder.

– Vi gör en ganska bra inledning på matchen och får tryck på dem men de dominerar totalt här i början på andra. Vi är egentligen inte alls med på isen under de 10-15 första minuterna av andra så därför är det självklart jätteviktigt att vi får in två snabba här i slutet och är med inför sista.

Stärkta av de båda reduceringsmålen i slutet på andra fortsatte Örebro att trycka på i början av tredje och 3.18 in i slutperioden kvitterade Tom Wandell. Hemmalaget tappade helt markeringen på Wandell som fick öppen gata i offensiv zon och med några meter kvar till målet behärskat kunde pricksskjuta in 3-3 med ett distinkt skott intill Lassinanttis vänstra stolpe. Örebro var utan tvekan det bättre laget i den tredje perioden och fick en rad halvchanser att också avgöra matchen men närmare än Libor Hudaceks luriga handledsskott kom man inte och matchen fick istället avgöras i förlängning.

Trots en rad heta målchanser för båda lagen blev förlängningen mållös. I straffläggningen kunde sedan Patrick Cehlin skjuta extrapoängen till Norrbottningarna efter att både Daniel Viksten och Tylor Spink missat.