Lettisk OS-back förstärker
Publicerad: 2022-02-11
Nyhet
Örebro Hockey förstärker truppen med lettiske backen Kristaps Zile.

Den 24-årige backen ansluter närmast från spel i KHL och Dinamo Riga. Kristaps har sina styrkor i det defensiva spelet och har sedan 2015 spelat i Dinamo Riga. Efter sju säsonger i KHL har det nu blivit dags för spel i Sverige och Örebro. Kristaps representerar i skrivande stund Lettland i OS och ansluter till Örebro efter turneringen. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021/22.

– Vi är jätteglada över att kunna välkomna Kristaps. Vi får in en defensivt stark back som spelar med stort hjärta och som kommer göra vårt lag starkare, säger Niklas Johansson.

– Det känns väldigt inspirerande att komma till Örebro. Jag vet att SHL är en stark liga och att jag kommer till ett bra lag. Jag vill vara med och bidra till att det blir en lång säsong i Örebro, säger Kristaps Zile.

Tillsammans med Örebro Hockeys lagkapten Rodrigo Abols representerar Kristaps Lettland i OS. Efter turneringens slut väntar spel i Örebro.

– Jag och Rodrigo känner varandra bra, vi är ju i samma ålder och Lettland är ett litet land. Nu ska det bli kul att spela tillsammans i Örebro. Rod har sagt att Örebro är en fin stad och att fansen är otroliga så jag ser verkligen framemot att komma på plats, avslutar Kristaps Zile.

Rodrigo Abols om Örebro Hockeys senaste nyförvärv:
– Vi får in en kille som kommer spela med hela sitt hjärta och som kommer göra allt för att hjälpa oss att vinna matcher.

Kristaps Zile
Ålder: 24 år
Position: Back
Skjuter: Vänster
Nationalitet: Lettland
Längd: 185 cm
Vikt: 85 kg
Aktuellt: Kontrakt över säsongen 2021/22

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson