JW: ”Det kommer att krävas en prestation likt den mot Skellefteå senast”
Publicerad: 2018-01-17
Inför match
Inför torsdagens heta drabbning mot tabellfemman Linköping tog vi tempen på trotjänaren Johan Wiklander. 36-åringen berättade bland annat om den lite märkliga säsong han haft hittills men även om vad som kommer att krävas för att ta lagets andra raka seger.

Efter en motig säsongsstart och sparsamt med speltid har Johan Wiklander hittat tillbaka till det frejdiga spel vi lärt oss att älska under Stockholmssonens åtta säsonger i Örebrotröjan. Utlåningen till Karlskoga i mitten på november fick säkerligen både en och en annan örebroare att sätta morgonkaffet i fel strupe, men faktum är att den gjorde gott – fem mål på tio matcher gav 36-åringen självförtroendet tillbaka.

– Jag hamnade i en situation där jag helt enkelt kände att jag var tvungen att göra något. Jag fick knappt någon speltid och frågade därför klubben om det var ok att spela några matcher med Karlskoga för att hålla igång och se vart de ledde. Väl i Karlskoga fick jag stort förtroende och mycket speltid och strax efter jul fick jag chansen att komma tillbaka igen. På så sätt var det en väldigt lyckad utlåning.

Och väl tillbaka i Örebrotröjan har Wiklander fortsatt på samma spår. Tre mål på de fem senaste matcherna är siffror som onekligen skvallrar om att den ”gamla” målkungen fortfarande har näsa för målet.

– Det är alltid lättare att åka skridskor och göra mål när man är på isen. Känner man istället att man bara får ett fåtal minuter per match och är in och ut i laget är det lätt att spänna sig lite extra och då brukar prestationen också bli därefter. Just nu känns det dock väldigt bra för egen del, skridskoåkningen sitter där och jag har fått upp farten.

På torsdag jagar en pånyttfödd JW nya mål och Örebro en andra raka seger när tabellfemman Linköping gästar Behrn Arena. Ett Linköping som hittills under säsongen smugit lite under radarn men tycks ha funnit den där stabiliteten i spelet som man saknade under fjolårssäsongen.

– Det är inte så många som nämner Linköping men de tar sina poäng och är ett svårt lag att möta. Det kommer garanterat att bli en tuff match för vår del där en prestation likt den mot Skellefteå senast kommer att krävas för seger. Vi behöver upp på hundra procent hela laget och spela samma tighta försvarsspel som de senaste matcherna. Sedan är det precis som vanligt, vi behöver ta tillvara på målchanserna som ges och hålla oss från utvisningsbåset.

Filip Berglund