• Huvudsponsorer

10 827 nya till tobiasregistret

7 mars 2018 10:08
Nyhet

Hela SHL har varit med och stöttat "Kampen för livet", en kampanj för att få fler att registrera sig som givare i Tobiasregistret. Resultatet blev över alla förväntningar.


I "Kampen för livet" har vi på Tobiasregistret fått hjälp av hockey-Sverige för att tillsammans hitta fler givare av blodstamceller. Budskapet har spridits från klubb till klubb över hela landet.

Tack vare det fantastiska engagemanget inom SHL, så finns det idag över 100 000 potentiella givare i registret. Mellan september och februari har hela 10 827 personer anmält sig. Ett otroligt resultat som överträffar alla förväntningar. Alla behövs för varje dag drabbas någon i Sverige av en livshotande blodsjukdom. En sjukdom som kan behöva behandlas med friska blodstamceller. För att en behandling ska vara möjlig måste en passande blodstamcellsgivare hittas, men 30 % av de som drabbas hittar aldrig någon. Därför finns Tobiasregistret, vårt Svenska register för potentiella givare av blodstamsceller. Vi behöver bli fler, många fler så kampen för livet fortsätter.

När det verkligen gäller spelar vi alla i samma lag.