Semifinalklara efter 4-0 i matcher mot Leksand
Publicerad: 2021-04-15
Efter match
Örebro Hockey besegrade Leksand med 2-1 efter förlängning och slår ut Leksand med 4-0 i matcher.

Örebro Hockey är i semifinal för första gången i klubbens historia. Detta efter att ha besegrat Leksand hemma i Behrn Aren i den fjärde matchen i kvartsfinalserien. Men segern satt hårt inne under torsdagskvällen. Efter två spelade perioder var det mållöst och matchen stod verkligen och vägde. Men i den tredje perioden skulle målen komma. Leksand ställde om spelet snabbt och när Nils Åman kom fri gjorde han inte några misstag. 0-1 och nu fick Örebro jaga för första gången i kvartsfinalserien. Hemmalaget tryckte på för kvitteringsmålet och tillslut skulle det komma. Robin Kovacs bar in pucken i anfallszonen, spelade till Rodrigo Abols som hittade Gustav Backström som pricksköt in kvitteringen till 1-1. Båda lagen hade sedan några fina chanser att avgör matchen men när sextio minuter hade spelats visade resultattavlan 1-1.

Förlängning fick således avgöra matchen och där satte Örebro full fart framåt. Med drygt en minut spelat kunde Emil Larsson satte den förlösande pucken till 2-1. Örebro är nu vidare till semifinal efter 4-0 i matcher mot Leksand. I semifinalen väntar Växjö. Första matchen spelas i Växjö torsdagen den 22 april.

Örebro Hockey – Leksands IF 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
Första perioden: –

Andra perioden: –

Tredje perioden: 0–1 (07.49) Nils Åman (Patrik Zackrisson, Mattias Ritola. 1–1 (13.44) Gustav Backström (Rodrigo Abols, Robin Kovacs).

Fjärde perioden: 2-1 (01.15) Emil Larsson (Joonas Rask, Robert Leino).

Skott: 33-31 (10-8, 9-15, 11-8, 4-0).