Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Joakim Andersson opereras

21 oktober 2016 14:35
NYHET

Joakim Anderssons skada är så efterhängsen att Örebro Hockeys NHL-meriterade nyförvärv tvingas genomgå en operation.


Joakim Andersson, 27 år, värvades från Detroits organisation inför den här säsongen. På fredagen blev det officiellt att skadan som stoppat honom från debut i Örebro Hockey är så efterhängsen att det krävs en operation inom kort för att så snabbt som möjligt få bukt på den.

Pontus Gustafsson är general manager i Örebro Hockey och säger så här om skadan:

– Vi kände till att Jocke hade haft fysiska problem under den gångna säsongen. Vårt medicinska team upptäckte också dessa problem vid en sedvanlig ”screening”, som vi gör på alla nya spelare. Problemen som Jocke haft tidigare har inte avhållit honom från spel. Varför vi hoppades att vi skulle kunna hålla honom i fortsatt spel. Tyvärr har det gått i motsatt riktning. Och en annan skadeproblematik har uppstått, säger Gustafsson.

Dina känslor just nu, Pontus?

– Det är så klart jättetråkigt för Örebro Hockey – men framför allt för Jocke. Nu hoppas vi på en snabb bättring och att Jocke får visa Örebropubliken vilken duktig spelare han är.

Joakim Andersson berättar själv om sin nya skada.

– Självklart känns det supertråkigt att eventuellt missa hela säsongen. Men jag vill operera mig så fort som möjligt och ska även försöka att hålla mig så nära hockeyn så möjligt. Vara nära laget och göra det jag kan vid sidan av för att få laget att gå framåt.

Har du haft just de här problem tidigare?

– Nej. Jag hade lite problematik med ryggen förra säsongen, men det höll mig aldrig från spel. När vi gick på is i augusti fick jag ont i höften. Vi provade olika behandlingar för att få ordning på den. Men det har inte fungerat att få skadan i speldugligt skick. Därför besökte jag höftexperten Anders Valentin i Uppsala och han ansåg att det var läge för en operation. Och att operationen hade goda möjligheter till att ge ett bra resultat.