Sallinen: "Ljudnivån i Behrn Arena är magisk"
Publicerad: 2017-05-27
Nyhet
I mitten av maj blev det klart att finländske forwarden Jere Sallinen återvänder till Örebro Hockey. I intervjun berättar Jere om hur det var att komma till Örebro första gången, hans personliga utveckling samt sina tankar inför den kommande säsongen.

Jere, som spelade i Örebrotröjan säsongen 2013/14, kommer väl ihåg förra gången han var här.

– Jag minns att det kändes lite konstigt till en början att komma hit eftersom det var första gången jag spelade utanför Finlands gränser. Men grabbarna tog verkligen hand om mig och gjorde det lätt för mig att komma in i gruppen. Sen underlättade det såklart att vi spelade bra och att vi lyckades hålla oss kvar i SHL. Det är kära minnen från den tiden jag bär med mig, berättar Jere Sallinen.

När Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson presenterade Jere beskrev han honom som en spelare som alltid jobbar hårt över hela banan. Det är något som Jere stämmer in i.

– På isen så är jag en lagspelare som alltid jobbar stenhård i båda riktningarna och sätter laget för jaget. Jag gillar verkligen att spela fysiskt men är även skicklig med pucken.

– Jag försöker alltid att bli bättre och jobbar stenhård varje dag för att bli bättre på alla moment ute på isen. Sedan ni såg mig sist jag har jobbat mycket med min skridskoåkning och mitt skott, berättar Jere.

Om du skulle beskriva Jere Sallinen utanför isen?

– Åh, det är en lurig fråga. Jere är en kille som verkligen njuter av livet och försöker spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner. Sen lovar jag att jag ska bättra på min svenska så fort som möjligt.

Vad tror du om den kommande säsongen?

– Jag tror att den kommande säsongen kommer att bli riktigt bra. Jag vet att vi har en bra grupp och jag är verkligen spänd på att få representera Örebro Hockey igen. Vi börjar med en stark grundserie så att vi når slutspelet. Efter det… sky's the limit, säger Jere Sallinen.

Innan vi avslutar intervjun vill Jere skicka en hälsning till supportrarna.

– Jag kommer ihåg hur ni stöttade oss förra gången jag var här och jag hoppas att ni fortsätter under den kommande säsongen. Ljudnivån i Behrn Arena är magisk! Ha en fantastisk sommar så ses vi snart, avslutar Jere Sallinen.

Producent & Redaktör Tony Jörtsö