Välkommen Juuso Puustinen!
Publicerad: 2021-07-03
Nyhet
Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna Juuso Puustinen till klubben.

Den finska forwarden ansluter närmast från spel i Sibir Novosibirsk i KHL. Under de tre senaste säsongerna har Juuso producerat bra med poäng i KHL och innan äventyret i Ryssland radade den högerfattade forwarden upp starka säsonger hemma i Finland. Nu väntar spel i Sverige och Örebro då Juuso har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

– Det känns jättebra att vi lyckats landa Juuso i en kamp med andra klubbar. Vi får in en högerfattad spelare som besitter alla kvaliteter för att vara en toppspelare i vårt lag. Med sitt skott som sitt främsta vapen kommer Juuso tillföra ytterligare en dimension till vårt redan starka lag. Vi ser fram emot att jobba med Juuso i vår miljö under den kommande säsongen, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Först och främst är jag väldigt glad över att få chansen att komma till ett så bra lag som Örebro. Jag känner några av de finska spelarna sedan tidigare. För ett par dagar sedan pratade jag med Robert Leino och efter det kände jag att Örebro kommer vara helt rätt för mig. Jag är väldigt förväntansfull att komma till Örebro och ser verkligen fram emot att hjälpa laget till stark säsong. Jag har hört mycket bra om publiken i Örebro så jag hoppas verkligen att vi får ha fullsatta läktare när säsongen drar i gång i september, säger Juuso Puustinen.

Längre intervju med Juuso kommer när laget återsamlas i slutet av Juli.

Juuso Puustinen
Ålder: 33 år
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd: 187 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb: KalPa, Finland

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson