Sena mål fällde Örebro Hockey
Publicerad: 2013-10-05

Lördagen slutade tyvärr endast med en poäng för Örebro Hockey. I en tät match var det MODO som hittade ett avgörande, när Anssi Salmela avgjorde i förlängningen.

Det var en till bredden fylld och rakt igenom rödklädd Behrn Arena som öppnade portarna på lördagseftermiddagen. Med familjetema och helgdag var stämningen på topp, precis som så många andra gånger den här säsongen. Tyvärr slutade dock festen hemma mot MODO endast med en poäng och förlängningsförlust. Detta efter sena mål i tre av de fyra perioderna.

Matchen inleddes trevande där lagen kände efter vart de hade varandra. Större fokus låg vid att spela disciplinerat och säkert, snarare än att göra det oväntade. Detta mönster följde mer eller mindre hela den inledande perioden, som präglades av ett fysiskt spel. När det mesta pekade på fortsatt stiltje drog Örebro på sig en sen utvisning, vilket MODO utnyttjade. Med mindre än två minuter kvar till paus vispade Gustav Possler in 0-1-pucken bakom Henrik Lundberg.

Med Johan Wiklander tidigt försatt ur spel klev Conny Strömberg sedan in som en av huvudrollsinnehavarna till den andra perioden. Efter att redan i den första perioden ha rört om i anfallszonen presenterade sig spelgeniet på allvar i den andra akten. Först avslutade han en flygande kontring med att styra in kvitteringen, fint framspelad av såväl Ben Walter som Tim Wallace. Kort därefter spelade Conny, på sitt patenterade vis, elegant fram Justin DiBenedetto som i spel fem mot tre tryckte in ledningsmålet.

Dessa två snabba mål ökade trycket i hallen massivt, något som fick Örebro att fortsätta med ny energi. Men än en gång skulle ett sent mål ändra förutsättningarna, och återigen var det en utvisning som var orsaken.

Samtidigt som Tomas Skogs satt utvisad sköt MODO:s nye finländare Anssi Salmela ett slagskott som lagkapten Löwdahl lyckades täcka. Men med pucken liggandes bakom Löwdahls rygg hann Salmela först fram och skickade upp pucken i Lundbergs nättak till 2-2. Ett mål som skulle visa sig forma hela den avslutande perioden.

För med lika läge var det inget av lagen som tog initiativet när den tredje perioden drog igång. Istället utvecklades matchen till ett ställningskrig. Genom att spela enkelt och metodiskt gavs det inga eller få öppna ytor, vilket tvingade fram skott från svåra vinklar. Utöver ett friläge från Conny Strömberg, som precis lämnat utvisningsbåset, och ett ribbskott från MODO:s Possler lös chanserna med sin frånvaro. Föga förvånande var det därför alltjämt 2-2 när hesa Fredrik ljöd för tredje gången.

I den efterföljande förlängningen dröjde det inte många sekunder innan Richie Regehr fick uppsöka utvisningsbåset. Därmed gavs Örebro en gyllene chans till avgöra. Dessvärre kom man inte närmare än ett täckt skott från nära håll från Martin Johansson. Istället kunde MODO med minuten kvar ställa om när Örebro misslyckats med ett byte. Pucken letade sig fram till en fristående Salmela, som med sitt 3-2-mål sänkte Örebro.

Denna lördag slutade alltså endast med en poäng för Örebro Hockey. Men redan på tisdag kommer nästa chans till seger, då laget flyger till Luleå. Stöttade av en tillrest bortaklack kommer laget att ge allt för att ta igen de poäng som förlorades idag.