Örebro föll på hemmaplan mot Brynäs
Publicerad: 2020-01-30
Örebro föll under torsdagskvällen tungt mot Brynäs.

I matchinledningen var det Brynäs som kom ut klart starkast. Bortalaget skulle också koppla greppet om matchen då Greg Scott gav gästerna ledningen efter drygt tre minuter. Efter målet kom dock Örebro tillbaka och satte hård press på Brynäs. Lukas Pilö firade sitt nya två-årskontrakt med att sätta kvitteringen till 1-1 efter knappt sju minuters spel. Efter det var det bara Örebro då laget skapade massvis med fina målchenser. Med drygt fem minuter kvar av perioden fick också hemmalaget chansen i spel fem mot fyra och då kom också ledningsmålet. Ryan Stoa satte distinkt 2-1, framspelad av Mathias Bromé och Robin Kovács. Men redan 5 sekunder efter Örebros ledningsmål kunde Brynäs kvittera. Hemmalaget slarvade vid teckningen och Anton Rödin gjorde inga misstag när han kom fri. Efter en händelserik första period visade resultattavlan 2-2.

Under de första fem minuterna satte Örebro hårt tryck på Brynäs och gästerna kom knappt ur försvarszon. Örebro lyckades dock inte ta tillvara på spelövertaget och spelet jämnade ut sig. Tolv minuter in i andra perioden fick gästerna chansen i powerplay för första gången under kvällen. Brynäs tog tillvara på spelet med en man mer och Adam Brodecki kunde göra 2-3. I efterföljande situation drar Örebro på sig ytterligare en utvisning och Emil Molin kan göra 2-4 för gästerna. Efter målet bytte Örebro målvakt och Dominik Furch kom in mellan stolparna. Hemmalaget skapade därefter några farliga chanser men med 16 sekunder kvar kunde gästernas Greg Scott styra in 2-5.

I den tredje perioden valde Niklas Eriksson och övriga tränarteamet att vaska om i formationerna. Tränarna gick också ner på folk och spelade med tre femmor för att jaga en reducering. Kristian Näkyvä reducerade viserligen till 3-5 men det här var inte Örebros kväll. När Örebro i slutminuterna tog ut målvakten för att få till ytterligare reducering kunde Brynäs sätta 3-6 i tom kasse. 3-6 blev också slutresultatet.

Ett stort tack till alla 5443 personer som var på plats i Behrn Arena under kvällen. Örebros nästa match spelas redan på lördag då Färjestad väntar på bortaplan kl 18:00.