Utvisningarna blev dyrköpta i Linköping
Publicerad: 2022-11-29
Örebro Hockey föll i Linköping under tisdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 4-2.

Veckans första match spelades i Linköping under tisdagskvällen. Örebro mönstrade ett ungt lag med hela sju juniorer i laguppställningen. Örebro kom ut starkt och tog direkt tag i taktpinnen. Gästerna skapade massvis med chanser för att ta ledningen i matchen men utdelningen uteblev. Istället var det hemmalaget som skulle få jubla. Örebro drog på sig tre utvisningar inom loppet av några minuter och det tog Linköping tillvara på. I numerärt överläge hittade Ty Rattie rätt två gånger om. Utvisningarna blev dyrköpta för Örebro, samtidigt som Linköping tog tillvara på chanserna. 2-0 till hemmalaget efter tjugo minuter.

Den andra perioden bjöd inledningsvis på ett hafsigt spel från båda lagen. Inget av lagen fick till något ordnat spel, men hemmalaget kunde spela på ledningen och drygt sju minuter in i perioden skulle man gå ifrån ytterligare. Patrick Russell kastade in pucken mot mål och via en Örebroback studsade pucken in bakom Jhonas Enroth. 3-0 var ett faktum och Örebro hade nu satt sig i en rejäl uppförsbacke. Men gästerna skulle äta sig in i matchen. Efter att Linköping Benjamin Maxwell dragit på sig en utvisning fick Örebro chansen i powerplay. I spel fem mot fyra spelade Mathias Bromé fram Linus Öberg som kunde pricka in reduceringen till 3-1. Luft under vingarna för Örebro och med mindre än minuten kvar av perioden kröp man ännu närmare. Från blålinjen hittade Kristian Näkyvä en lucka och pucken letade sig in bakom en skymd Marcus Högberg. Nerv i matchen och 3-2 på tavlan efter fyrtio spelade minuter.

I den tredje perioden jagade Örebro febrilt en kvittering, men gästerna hade svårt att etablera några längre anfall och på så sätt vaska fram lägen. Drygt halvvägs in i den tredje akten kom dock det gyllene läget. Mathias Bromé fri med Marcus Högberg, men Bromés skott träffade stolpen. I slutminuterna lämnade Jhonas Enroth isen för att spela med sex utespelare. Örebro satsade allt framåt men kvitteringen uteblev och istället kunde Patrick Russell fastställa slutresultatet till 4-2.

Tung förlust för Örebro som fick lämna Linköping utan poäng. Nästa match spelas på hemmaplan då Växjö kommer på besök under torsdagskvällen.

Klicka här för mer statistik från matchen.