Örebro föll i Malmö
Publicerad: 2021-12-08
Örebro Hockey fick under onsdagen se sig besegrade av Malmö. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Veckans första match spelades i Malmö under onsdagskvällen. Det blev ingen lyckad kväll i Skåne för Örebro som fick se sig besegrade av Malmö. Hemmalaget var det klart bättre laget i den första perioden och hade rättvist 1-0 efter tjugo spelade minuter. I den andra perioden spelade Örebro något bättre och det skulle också ge resultat. Oliver Eklind kunde påpassligt peta in 1-1 fram nära håll efter att Malmös målvakt släppt en retur. Men glädjen skulle vara kortvarig. Hemmalaget svarade direkt omgående när Magnus Pääjärvi prickade in 2-1. Med knappt halva den andra perioden spelad skulle Örebro svara igen. Gustav Backström sköt och på något märkligt sätt letade sig pucken in i mål. 2-2 efter två spelade perioder.

Örebro startade den tredje perioden på ett bra sätt och hade direkt ett par jättechanser att ta ledningen för första gången i matchen. Men det var inte Örebros kväll. Rodrigo Abols visades ut i två minuter och när Malmö fick chansen i spel fem mot fyra kunde Joakim Ryan sätta 3-2. Örebro försökte sedan jaga kvittering men kom aldrig till några riktiga farligheter. Istället kunde Carl Persson pricka in 4-2 bakom Jonas Arntzen i Örebromålet. När Örebro sedan tog ut målvakten och spelade med sex utespelare fastställde Oliver Lauridsen slutresultatet till 5-2.

Tung kväll för Örebro som nu får ladda om inför sista matchen inför jul. Linköping gästar Behrn Arena på lördag. Matchstart kl 18:00 och biljetter till matchen köper du här.

Malmö–Örebro 5–2 (1–0, 1–2, 3–0)
Första perioden: 1–0 (13.54) Carl-Johan Lerby (Pathrik Westerholm).

Andra perioden: 1–1 (03.52) Oliver Eklind (Rodrigo Abols, Simon Forsmark). 2–1 (04.24) Magnus Pääjärvi (Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm). 2–2 (09.22) Gustav Backström (Jani Lajunen, Miikka Salomäki).

Tredje perioden: 3–2 (04.48) Joakim Ryan (Carl Söderberg, Ponthus Westerholm), spel fem mot fyra. 4–2 (14.30) Carl Persson (Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm). 5–2 (18.50) Oliver Lauridsen (Daniel Marmenlind), mål i tom målbur.

Skott: 32–19 (12–7, 9–8, 11–4).

Utvisningar: MIF 1x2. ÖHK 3x2.