Tre sköna poäng mot Oskarshamn
Publicerad: 2020-02-11
Örebro Hockey tog tre sköna och viktiga poäng när Oskarshamn besegrades med 4-2.

Den första perioden bjöd inte på någon sprudlade underhållning. Örebro fick inget flyt i spelet och mäktade bara med 4 skott på mål. Gästerna från Småland dock också ledningen efter en fin kontring. Markus Modigs kunde göra 0-1 och det var också resultatet efter 20 spelade minuter.

I den andra akten skulle hemmalaget komma tillbaka, både spelmässigt och framför allt målmässigt. Shane Harper kunde sätta kvitteringen till 1-1 13 minuter in i perioden. Sedan tog det bara 34 sekunder innan Daniel Muzito Bagenda kunde ge hemmalaget ledningen, fint framspelad av Robin Kovács och Sakari Salminen. Örebro hade då vänt matchen och med drygt 2 minuter kvar av perioden kunde Ludvig Rensfeldt öka på till 3-1.

I den tredje perioden kunde Örebro kontrollera matchen och hemmalaget var närmare att utöka ledningen än att Oskarshamn skulle krypa närmare. Ryan Stoa skulle också sätta 4-1 i öppen kasse innan Oskarshamn fick in en reducering med 3 sekunder kvar av matchen.

Slutresultatet skrevs till 4-2 och Örebro kunde inkassera tre viktiga poäng i slutspelskampen. Segern innebar att Örebro nu klättrade till en 3:e plats i tabellen och redan på torsdag väntar Frölunda på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas på lördag så Skellefteå gästar kl 18:00.

Ett stort tack till alla 5012 personer som var på plats i Behrn Arena. Klicka här för statistik från matchen.

Biljetter till lördagens match mot Skellefteå köper du här.