Örebro föll mot Frölunda
Publicerad: 2022-11-24
Efter match
Örebro Hockey föll under torsdagskvällen mot Frölunda hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 0-3.

Strax innan nedsläpp i kvällens match mellan Örebro och Frölunda nåddes vi av den tragiska nyheten att Börje Salming gått bort i sviterna av ALS. Våra tankar går till Börjes nära och kära, samt hela hockeyfamiljen. I Behrn Arena och runt om i hockeysverige hedrades Börje med en tyst minut.

Till kvällens hockeymatch mellan Örebro och Frölunda. I den första perioden blev det ett ställningskrig mellan lagen. Spelmässigt var det jämnt, även om hemmalaget var strået vassare. Detta tack vare att man fick chansen i powerplay två gånger om. Men Örebro lyckades inte ta tillvara på möjligheterna i spel fem mot fyra och den första perioden slutade mållös.

I den andra perioden fick gästerna långa anfall på Örebro som hade svårt att ta sig ur egen zon. Drygt sju minuter in i perioden skulle också matchens första mål komma. Filip Johansson kunde ge gästerna ledningen och efter målet var det Örebros tur att dra på sig utvisningar. Inom loppet av några minuter åkte hemmalaget på tre utvisningar och det skulle gästerna utnyttja. I spel fem mot tre kunde Loui Eriksson peta in 0-2 bakom Jhonas Enroth. Det resultatet stod sig perioden ut och Örebro hade nu ett tvåmålsunderläge att jaga i kapp.

Örebro gav det rejäl chans i den tredje perioden. Men hemmalaget att förtvivlat svårt att få in pucken, det där lilla extra saknades under torsdagskvällen och när Örebro lyckades skapa några chanser kom Lars Johansson upp stort i Frölundamålet. Gästerna höll undan och i slutminuterna kunde Andreas Borgman fastställa slutresultatet till 0-3 i tom kasse.

Tung förlust för Örebro som nu snabbt får ladda om till lördagens bortamatch mot Färjestad på lördag.

Klicka här för mer statistik från kvällens match.