Förlust i rond tre
Publicerad: 2022-04-04
Hemmalaget drog det längsta strået i kvartsfinal tre. Slutresultatet skrevs till 3-1 i Coop Norrbotten Arena.

Kvartsfinal tre i matchserien mellan Luleå och Örebro Hockey spelades i Norrbotten under måndagskvällen. I en målsnål match kunde tillslut Luleå ta hem segern och gå upp till 2-1 i matcher i kvartsfinalserien. Det var dock Örebro som målmässigt skulle ta kommandot om matchen. I numerärt underläge kunde Oliver Eklind trycka in ledningsmålet och Örebro kunde gå till pausvila med ledningen.

I den andra perioden tryckte hemmalaget på framåt och hade mycket tid i anfallszonen. Jhonas Enroth fortsatte med sitt briljanta spel mellan stolparna men halvvägs in i perioden var han tvungen att kapitulera. Med skridskon kunde Linus Fröberg styra in 1-1, ett mål som godkändes efter videogranskning. Kort därefter åkte Radek Muzik sig fri och han hakades upp av Marcus Hardegård. Straff till Luleå och Linus Omark äntrade isen. Luleås poängstarke forward försökte med en fräckis, men Jhonas Enroth höll sig lugn och kunde hålla ställningen vid 1-1. Likaläge efter fyrtio minuter i Luleå.

Den tredje perioden fortsatte med hårt tryck från Luleå. Hemmalaget ägde mycket av spelet men Örebro kunde försvara sig bra. Men med knappt sju minuter kvar av den tredje perioden kunde hemmalaget gå upp i ledning för första gången i matchen. Oscar Engsund kastade en puck mot mål och Isac Brännström styrde in 2-1 förbi en chanslös Jhonas Enroth. Nu var det Örebros tur att jaga och i slutminuten fick Jani Lajunen ett gyllene läge att pricka in 2-2. Efter en sargstuds kom pucken ut till en helt fristående Lajunen men Joel Lassinantti fick ut benskyddet i sista stund och kunde stoppa pucken. Istället för kvittering kunde Luleå sedan fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

Luleå leder nu kvartsfinalserien med 2-1 i matcher och nu vänder matchserien hem till Örebro. Kvartsfinal 4:7 spelas i Behrn Arena på onsdag kl 19:00. Klicka här för att köpa biljetter.

Klicka här mer statistik från kvällens kvartsfinal.