Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov

Förlust i rond tre

4 april 2022 21:30
Efter match

Hemmalaget drog det längsta strået i kvartsfinal tre. Slutresultatet skrevs till 3-1 i Coop Norrbotten Arena.


Kvartsfinal tre i matchserien mellan Luleå och Örebro Hockey spelades i Norrbotten under måndagskvällen. I en målsnål match kunde tillslut Luleå ta hem segern och gå upp till 2-1 i matcher i kvartsfinalserien. Det var dock Örebro som målmässigt skulle ta kommandot om matchen. I numerärt underläge kunde Oliver Eklind trycka in ledningsmålet och Örebro kunde gå till pausvila med ledningen.

I den andra perioden tryckte hemmalaget på framåt och hade mycket tid i anfallszonen. Jhonas Enroth fortsatte med sitt briljanta spel mellan stolparna men halvvägs in i perioden var han tvungen att kapitulera. Med skridskon kunde Linus Fröberg styra in 1-1, ett mål som godkändes efter videogranskning. Kort därefter åkte Radek Muzik sig fri och han hakades upp av Marcus Hardegård. Straff till Luleå och Linus Omark äntrade isen. Luleås poängstarke forward försökte med en fräckis, men Jhonas Enroth höll sig lugn och kunde hålla ställningen vid 1-1. Likaläge efter fyrtio minuter i Luleå.

Den tredje perioden fortsatte med hårt tryck från Luleå. Hemmalaget ägde mycket av spelet men Örebro kunde försvara sig bra. Men med knappt sju minuter kvar av den tredje perioden kunde hemmalaget gå upp i ledning för första gången i matchen. Oscar Engsund kastade en puck mot mål och Isac Brännström styrde in 2-1 förbi en chanslös Jhonas Enroth. Nu var det Örebros tur att jaga och i slutminuten fick Jani Lajunen ett gyllene läge att pricka in 2-2. Efter en sargstuds kom pucken ut till en helt fristående Lajunen men Joel Lassinantti fick ut benskyddet i sista stund och kunde stoppa pucken. Istället för kvittering kunde Luleå sedan fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

Luleå leder nu kvartsfinalserien med 2-1 i matcher och nu vänder matchserien hem till Örebro. Kvartsfinal 4:7 spelas i Behrn Arena på onsdag kl 19:00. Klicka här för att köpa biljetter.

Klicka här mer statistik från kvällens kvartsfinal.