Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Lördag Lör 9 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt

Stark seger mot Luleå

28 januari 2021 21:55
Efter match

Örebro Hockey studsade tillbaka på vinnarspåret då Luleå besegrades med 4-1 hemma i Behrn Arena.


Under torsdagen var Örebro Hockey tillbaka på hemmaplan. Luleå gästade Behrn Arena och tre viktiga poäng stod på spel i kampen om topplaceringarna i tabellen. Örebro fick en riktig smakstart på matchen. Nick Ebert var stark på pucken i anfallszonen och hittade upp till Robin Salo. Från blålinjen fick Robin fri gata och hittade luckan i krysset. 1-0 till Örebro efter endast 54 sekunder. Resterande del av perioden ägde Luleå spelet. Gästerna fick chansen i powerplay två gånger om, men där var Örebro starka och Jhonas Enroth visade upp fint spel i Örebromålet. Luleå vann skotten med 13-3 men det var Örebro som gick till pausvila med ledningen.

Tidigt i den andra perioden bjöds vi på två powerplaymål. Först var det Örebro som skulle ta tillvara på spel med en man mer. Robin Salo sköt och framför mål var Linus Öberg starkast då han vann kampen och petade in 2-0. Bara två minuter efter målet fick Luleå chansen i powerplay för tredje gången och då skulle också reduceringen komma. Linus Klasen laddade bössan och hittade luckan i det bortre krysset. Med lite drygt halva matchen spelad satte Örebro upp ett fint anfall. Robin Kovacs spelade fram Nick Ebert som hittade till Robert Leino. Framför Luleåmålet gjorde inte Leino några misstag. Med en läcker backhand kunde den finska landslagsspelaren sätta 3-1 till Örebro. Luleå tryckte efter det på men hemmalaget stod emot och resultattavlan visade 3-1 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden kunde Örebro sätta spiken i kistan. Fem minuter in i den tredje akten var Oliver Eklind påpassligt framme vid en retur och kunde trycka in 4-1. Efter det kunde Örebro kontrollera matchen på ett bra sätta och inkassera tre nya poäng.

Klicka här för statistik från matchen.

Nästa match spelas på lördag då vi tar oss an Färjestad på bortaplan.