Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Stark seger mot Luleå

28 januari 2021 21:55
Efter match

Örebro Hockey studsade tillbaka på vinnarspåret då Luleå besegrades med 4-1 hemma i Behrn Arena.


Under torsdagen var Örebro Hockey tillbaka på hemmaplan. Luleå gästade Behrn Arena och tre viktiga poäng stod på spel i kampen om topplaceringarna i tabellen. Örebro fick en riktig smakstart på matchen. Nick Ebert var stark på pucken i anfallszonen och hittade upp till Robin Salo. Från blålinjen fick Robin fri gata och hittade luckan i krysset. 1-0 till Örebro efter endast 54 sekunder. Resterande del av perioden ägde Luleå spelet. Gästerna fick chansen i powerplay två gånger om, men där var Örebro starka och Jhonas Enroth visade upp fint spel i Örebromålet. Luleå vann skotten med 13-3 men det var Örebro som gick till pausvila med ledningen.

Tidigt i den andra perioden bjöds vi på två powerplaymål. Först var det Örebro som skulle ta tillvara på spel med en man mer. Robin Salo sköt och framför mål var Linus Öberg starkast då han vann kampen och petade in 2-0. Bara två minuter efter målet fick Luleå chansen i powerplay för tredje gången och då skulle också reduceringen komma. Linus Klasen laddade bössan och hittade luckan i det bortre krysset. Med lite drygt halva matchen spelad satte Örebro upp ett fint anfall. Robin Kovacs spelade fram Nick Ebert som hittade till Robert Leino. Framför Luleåmålet gjorde inte Leino några misstag. Med en läcker backhand kunde den finska landslagsspelaren sätta 3-1 till Örebro. Luleå tryckte efter det på men hemmalaget stod emot och resultattavlan visade 3-1 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden kunde Örebro sätta spiken i kistan. Fem minuter in i den tredje akten var Oliver Eklind påpassligt framme vid en retur och kunde trycka in 4-1. Efter det kunde Örebro kontrollera matchen på ett bra sätta och inkassera tre nya poäng.

Klicka här för statistik från matchen.

Nästa match spelas på lördag då vi tar oss an Färjestad på bortaplan.