Tre härliga poäng mot Frölunda
Publicerad: 2021-11-25
Örebro Hockey besegrade under torsdagskvällen Frölunda hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 5-1.

Veckans första match spelades mot serieledarna från Göteborg, Frölunda. En tuff utmaning på förhand för Örebro. Örebropubliken fick se ett inspirerat hemmalag som under torsdagskvällen stod för en av säsongens starkaste insatser. Efter en lite svagare inledning på matchen visade Örebro klass och det var aldrig något snack om saken. Efter drygt tre minuter inledde Emil Larsson målskyttet när han satte 1-0, fint framspelad av Joel Mustonen. Bara fem minuter senare skulle 2-0 komma. Elias Ekström stod för förarbetet när Oliver Eklind hittade nätet. Stark period av Örebro som kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

I den andra perioden fick Örebro chansen i powerplay för första gången. Hemmalaget satte direkt upp ett fint spel och skapade några riktigt vassa målchanser. Det skulle också ge utdelning. Robert Leino serverade Robin Kovács som prickade in 3-0. Efterlängtat mål i spel fem mot fyra. Frölunda skulle få kontakt igen i slutet av perioden. Med tre minuter kvar av perioden kunde Nicklas Lasu spräcka Jonas Arntzen nolla. 3-1 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden fick Örebro svettas efter att Elias Ekström visades ut i två minuter. Men med uppoffrande spel och en stabil Jonas Arntzen i mål lyckades Örebro stänga ner Frölundas powerplay. Istället var det Örebro som skulle sätta spiken i kistan. Rodrigo Abols hittade Oliver Eklind som spelade fram till Elias Ekström till 4-1. Det skulle komma mer från Hälleforssonen. I slutminuten kunde Elias fastställa slutresultatet till 5-1. En stark insats och en övertygande seger för Örebro.

Örebro Hockey–Frölunda HC 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)
Första perioden: 1–0 (03.18) Emil Larsson (Joel Mustonen, Kristian Näkyvä). 2–0 (08.35) Oliver Eklind (Elias Ekström, Rodrigo Abols).

Andra perioden: 3–0 (31.45) Robin Kovacs (Robert Leino, Kristian Näkyvä), 3–1 (36.29) Nicklas Lasu (Mats Rosselli Olsen, Simon Edvinsson).

Tredje perioden: 4–1 (57.05) Elias Ekström (Oliver Eklind, Rodrigo Abols), 5–1 (59.25) Elias Ekström (Rodrigo Abols).

Skott: 39–31 (11–13, 13–9, 15–9).

Utvisningar, ÖHK: 3x2 VF: 2x2.

Publik: 5441.