Storseger i tredje kvartsfinalen
Publicerad: 2021-04-14
Efter match
Örebro Hockey besegrade Leksand med hela 7-1 hemma i Behrn Arena.

Under onsdagen vände kvartsfinalserien hem till Behrn Arena. Matchen startade i ett högt tempo och båda lagen bjöd upp till en rejäl kamp. Lagen bytte målchanser med varandra inledningsvis. Precis som i tidigare matcher visade Örebro upp ett stabilt försvarsspel. Med drygt två minuter kvar att spela satte Örebro upp ett fint anfall och Emil Larsson kunde hur elegant som helst pricka in 1-0.

I den andra perioden var det Örebro för hela slanten. Oliver Eklind prickade tidigt in 2-0. Bara minuten senare sköt Emil Larsson in sitt andra för kvällen och 3-0 var ett faktum. Hemmalaget fortsatte ösa på och Jonathan Andersson kunde prickskjuta in 4-0. Örebro var dock inte klara där, Robert Leino åkte sig fri och la in pucken till 5-0. Jhonas Enroth var precis som vanligt väldigt stabil mellan stolparna men med mindre än sex minuter kvar av perioden fick Leksand en puck förbi Jhonas. 5-1 stod sig perioden ut och Örebro kunde gå till pausvila med en betryggande ledning.

I den tredje perioden kunde Örebro kontrollera matchen på ett väldigt bra sätt. Leksand försökte med allt för att få Örebro ur balans men hemmalaget höll sig kalla. Filip Barklund har kommit in i slutspelet med en härlig energi och i inledningen av den avslutande perioden fick han äntligen utdelning. 6-1 på resultattavlan och Filips första SHL-mål. I powerplay kunde sedan Borna Rendulic spika slutresultatet till 7-1. Jhonas Enroth fick lämna matchen med knappt två minuter kvar efter en smäll och vi hoppas att det inte är något allvarligt med Jhonas. Örebro har nu 3-0 i matcher och den fjärde matchen i kvartsfinalserien spelas redan imorgon, torsdag. Nedsläpp är kl 19:00 i Behrn Arena.

Örebro Hockey–Leksands IF 7–1 (1–0, 4–1, 2–0)
Första perioden: 1–0 (17.59) Emil Larsson (Linus Öberg, Christopher Mastomäki).

Andra perioden: 2–0 (5.17) Oliver Eklind (Kristian Näkyvä), 3–0 (6.21) Emil Larsson (Stefan Warg, Robin Salo), 4–0 (10.49) Jonathan Andersson (Christopher Mastomäki), 5–0 (12.45) Robert Leino (Filip Barklund, Robin Salo), 5–1 (14.25) Martin Karlsson (Emil Heineman).

Tredje perioden: 6–1 (4.51) Filip Barklund (Nick Ebert), 7–1 (16.46) Borna Rendulic (Joonas Rask, Rodrigo Abols), i spel fem mot fyra.

Skott: 32–23 (9–4, 14–11, 9–8).

Utvisningar, ÖRE: 5x2. LIF: 2x2, 1x5, 1x20.