Örebro är tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2022-12-03
Örebro Hockey tog tre viktiga poäng då Malmö besegrades med 5-3 hemma i Behrn Arena under lördagskvällen.

Hockeylördag på hemmaplan och Örebro fick en flygande start på matchen. Efter dryga två minuter ställde hemmalaget om spelet snabbt. William Wikman serverade Kristian Näkyvä som elegant kunde lirka in 1-0. Precis den start på matchen som Örebro behövde. Bara 17 sekunder skulle det ringa igen. Rodrig Abols vann tekningen, Marcus Hardegård kastade pucken mot m¨ål och framför mål kunde Linus Öberg styra in 2-0. Drömstart på matchen och Örebro var intensiva och beslutsamma i spelet. I slutet av perioden stod Christopher Mastomäki för ett starkt jobb i anfallszonen. Mastomäki jagade fast Malmöbacken, vilket ledde till att Elias Ekström kunde spela fram Oliver Eklind. Inga misstag från Eklind och 3-0 var ett faktum. Stark period från Örebro som kunde gå till pausvila med en tremålsledning.

Den andra perioden blev en svängig historia. Örebro fick återigen en smakstart. Oliver Eklind prickade in sitt andra mål i matchen när han vallade in 4-0. Hemmalaget hade nu en komfortabel ledning men några dåliga minuter från hemmalaget skulle ta Malmö in i matchen igen. William Von Barnekow spräckte Jhonas Enroths nolla när han pricksköt 4-1. Kort därefter skulle Malmö krypa ännu närmare. Lance Bouma kom fri med Enroth och nu var 4-2 ett faktum. Nerv i matchen igen, men nu studsade Örebro tillbaka och skapade flertalet målchanser för att dryga ut ledningen. Men publiken bjöds inte på några fler mål i den andra perioden och resultattavlan visade 4-2 efter fyrtio spelade minuter.

I den tredje perioden kunde hemmalaget punktera matchen. Redan efter 30 sekunder tog Philip Holm saken i egna händer. Backen kunde på helt egen hand runda Malmöförsvaret och stänka in 5-2. Matchen kändes efter det avgjord och Örebro kunde relativt enkelt spela av matchen. Malmö putsade dock till siffrorna då man i slutsekunderna satte 5-3 bakom Jhonas Enroth. Seger för Örebro och tre viktiga poäng efter en tyngre period. Nu väntar några dagar ledigt innan det har blivit dags för nästa match på torsdag. Då väntar HV71 på bortaplan.

Klicka här för statistik från kvällens match.