Sjunde raka hemmasegern
Publicerad: 2021-11-04
Örebro Hockey besegrade under torsdagskvällen Skellefteå med 3-2 efter straffar.

Örebro fortsätter vara starka på hemmaplan. Ikväll kom sjunde raka segern i Behrn Arena. Gästerna från Skellefteå var det starkare laget i den första perioden. Det var också Skellefteå som skulle koppla greppet om matchen. Efter en tilltrasslad situation framför Jonas Arntzen kunde Måns Forsfjäll ge gästerna ledningen. Trycket från gästerna fortsatte sedan och Örebro fick vara nöjda att tavlan visade 0-1 efter den första perioden.

I den andra perioden kom Örebro ut klart starkare och lite drygt halvvägs in i perioden skulle också hemmalaget få utdelning. Christopher Mastomäki stod för ett fint förarbete när han hittade in till Robin Kovács framför mål. Kovács tackade och tog emot när han skickade in kvitteringen till 1-1. Kort efter målet fick Örebro chansen i powerplay för första gången i matchen och det skulle man ta tillvara på. Elias Ekström stod för en magisk passning till Jani Lajunen som kunde sätta ledningsmålet. En stark period från hemmalaget som kunde gå till pausvila med 2-1.

Örebro kontrollerade tillställningen bra i den tredje perioden. Men ju länge perioden gick, desto mer Skellefteå blev det. Till slut handlade det bara om att håll tätt för Örebro. Hemmalaget har under säsongen haft problem i spel fem mot sex och när Skellefteå plockade ut målvakten skulle också kvitteringen komma. Med 1:39 kvar att spela kunde Linus Karlsson få in kvitteringen till 2-2.

Matchen till förlängning och i spel tre mot tre var det Skellefteå mot Jonas Arntzen. Örebromålvakten stod för en monsterräddning när Skellefteå hade öppet mål. På något sätt räddar Arntzen med klubban och skickar pucken över mål. Mållöst i förlängningen och matchen skulle avgöras på straffar. Där var Örebro vassare. Jonas Arntzen stoppade samtliga försök från Skellefteå och Robin Kovács kunde skjuta bonuspoängen till Örebro.

Örebro–Skellefteå 3–2 e str. (0–1, 2–0, 0–1, 0–0, 1–0)
Första perioden: 0–1 (6.45) Måns Forsfjäll (Stefan Loibl, Joakim Lindström).

Andra perioden: 1–1 (12.46) Robin Kovacs (Christopher Mastomäki). 2–1 (14.59) Jani Lajunen (Elias Ekström, Nick Ebert), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (18.21) Linus Karlsson (Jonathan Pudas, Jonathan Johnsson).