Tung kväll i Behrn Arena
Publicerad: 2022-02-24
Örebro Hockey föll under torsdagen mot Luleå hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 3-5.

Örebro var äntligen tillbaka på hemmaplan efter gäng matcher på bortaplan. Laget fick också en smakstart på matchen. Efter att Nick Hallorans avslut var Leo Carlsson påpassligt framme och kunde skicka in ledningsmålet till Örebro. Målet gav Örebro självförtroende och halvvägs in i perioden klev Nick Ebert fram. Efter stark individuell prestation i offensiv zon serverade backen Robin Kovács som kunde utöka ledningen till 2-0. Daniel Audette hade sedan ett gyllene läge att dryga ut ledningen till 3-0 då han kom fri med Joel Lassinantti, men Örebro Hockeys nyförvärv prickade ribban. Kort därefter åkte Linus Öberg ut två minuter och gästerna fick chansen i spel fem mot fyra för första gången. Den möjligheten tog man tillvara på då Linus Omark skickade in kvitteringen till 2-1 och nu tog gästerna över matchen.

Ett slarvigt hemmalag i den andra perioden och det skulle Luleå ta tillvara på. 2-2 kom återigen efter en Örebroutvisning och när Örebro kort efter kvitteringsmålet fick chansen i powerplay slarvade man. Isac Brännström var klinisk när han satte 2-3 mellan benskydden på Jhonas Enroth. Den andra perioden var helt och hållet Luleås och hemmalaget såg frustrerat ut. I slutet av den andra akten kunde Jonathan Andersson prickskjuta in 2-4 och gästerna hade nu ett stadigt grep om matchen.

Luleå fortsatte spela smart i den tredje perioden och Örebro hade svårt att få spelet att stämma. Gästerna från Norrbotten kunde gå ifrån ytterligare när Linus Omark passade fram Erik Gustafsson som smällde in 2-5. Det här var inte hemmalagets kväll och trots Linor Sulaks första mål i Örebrotröjan fram till 3-5 var Örebro aldrig nära att komma ikapp. Resultattavlan visade 3-5 efter sextio spelade minuter och Örebro får nu snabbt ladda om till lördagens match hemma i Behrn Arena då Växjö kommer på besök.

Klicka här för mer statistik från matchen.