Viktor Ekbom stannar i tre år
Publicerad: 2015-01-08

Viktor Ekbom heter backen som kom till Örebro efter spel i både tyska och finska ligan. Väl i Örebro har Viktor hunnit med 88 matcher i SHL och på det hunnit göra 14 poäng. Viktor har till denna säsong hittat ett fantastiskt samspel med Johan Motin, tillsammans bildar dem ett backpar som är fruktat i SHL.

När Viktor summerar tiden i Örebro såhär långt så kommer han in på både förtroende och att han var osäker på sin egna nivå.

- När jag kom till Örebro så hade jag precis gjort två säsonger utomlands, jag var osäker på vilken nivå jag höll. Jag visste inte om jag skulle klara spelet i SHL. Första säsongen var tuff på många sätt, bland annat för oss som lag då vi var nykomlingar i SHL och sedan handlade det för mig om att komma in i spelet. Men allt eftersom tiden gick så kände jag att jag klarade av nivån och jag har fått mer förtroende vilket gjort att jag växt som spelare, säger Viktor Ekbom.

Vad är det som gör att du tagit ett större kliv i utvecklingen i år?

- Jag kände förra säsongen att jag klarade av att spela i SHL. Efter det så har jag tagit för mig mer och jag får ett större förtroende. Jag har mycket speltid och så spelar jag i utsatta situationer vilket gör att jag växer som spelare, svarar Ekbom.

Du har ju hittat en radarkompis i Johan Motin, hur kommer det sig?

- Det är en av mina bästa vänner utanför isen. Vi kan prata om allt och det underlättar verkligen. När vi sedan spelar mycket och umgås mycket så lär man sig att läsa av den andra. Jag skulle hitta honom i sömnen ute på isen och jag kan se vad han ska göra innan situationen vilket naturligtvis underlättar, förklarar Ekbom.

Du har skrivit på ett kontrakt gällande tre år, är inte det ganska långt för en hockeyspelare?

- Jo, det är lång tid. Det var en av anledningarna till att jag kom hit, för att klubben är i utveckling och att det är något på gång här i Örebro. Vi har redan kommit långt och vad ska inte då kunna hända de kommande tre åren. Klubben utvecklas och jag trivs i stan och tycker att alla i föreningen gör ett riktigt bra jobb, säger Ekbom.

Vad tror du om våren då?

- Det har sett mycket bra ut hitills och vi vill självklart vara med och kriga om en plats i slutspelet. Det skulle ju vara en dröm att få spela slutspel redan i år, kan du tänka dig vilket drag det skulle vara då i Behrn Arena, avslutar Viktor Ekbom.

Kontraktet gäller i 3 år.

Press och Informationschef Filip Nyängen